Aamulehti: NHL-pelaaja Jori Lehterä kiistää huumerikossyytöksen – Toinen syytetty todistaa Lehterää vastaan

NHL / Uutinen
Jori Lehterä on tuttu näky Leijonien sotisovassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina laajaan kokaiinivyyhtiin liittyvien huumausainerikossyytösten käsittely. Yksi syytetyistä on Philadelphia Flyersin NHL-jääkiekkoilija Jori Lehterä.

Oikeusjutun syyttäjä vaatii Lehterälle viiden kuukauden mittaista vankeustuomiota huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan Lehterä osti viime vuonna 19.5.–22.7. Tampereella kahdeksan grammaa kokaiinia. Määrä saattaa vastata jopa 80 käyttöannosta. Lisäksi Lehterän syytetään yrittäneen ostaa kokaiinia toukokuussa.

Maajoukkuepelaaja kommentoi asiaa yhdysvaltalaiselle The Philadelphia Inquirer -lehdelle.

– Mikään ei ole totta. En ole tehnyt mitään väärää. Aion puhdistaa nimeni. En halua kommentoida muuta. Kommentoin, kun koko tapaus on ohi, Lehterä totesi The Philadelphia Inquirerille.

Aamulehti kertoo vyyhdin kuulustelupöytäkirjoista. Lehterä tuntee vyyhdin päätekijöiksi syytetyt kaksi miestä. Toinen heistä oli tietämättään poliisin telekuuntelun kohteena, ja poliisilla on hallussaan ääninauhaa myös hänen ja Lehterän välisistä keskusteluista. Kyseinen henkilö on Lehterän kuulustelulausuntojen mukaan hänen ystävänsä. Toinen päätekijäksi syytetty puolestaan ei Lehterän mukaan kuulu hänen normaaliin ystäväpiiriinsä. Lehterä on tutustunu häneen ystäväkseen kutsumansa pääepäillyn kautta.

Lehterän kaukaisempi tuttu puhui poliisikuulustelussa Lehterää vastaan. Mies kertoi, että hän myi Lehterälle pienissä erissä yhteensä kuusi–kahdeksan grammaa kokaiinia. Hän sanoi kaupanteon tapahtuneen Tampereella baareissa. Lehterä on myöntänyt tavanneensa kyseisen miehen tamperelaisessa yökerhossa Fat Ladyssä useita kertoja viime kesä–heinäkuun aikana. Lehterän kuulustelusanomisten mukaan tapaamiset liittyivät miehen työskentelyyn Fat Ladyssä.

Pääepäilty mies puolestaan kertoi kuulustelussa, että hänen ainoa "työskentelynsä" Fat Ladyssä viime kesä–heinäkuussa oli kokaiinin myymistä. Kun poliisit tarkkailivat kyseisen miehen autoa viime elokuussa, he näkivät sen ajavan Lehterän mökille Tampereella.

Lehterä puolestaan on sanonut kuulusteluissa, että yhdessä hänen yhteydenotossaan oli kyse pihahommista. Lehterä on myös sanonut maksaneensa vyyhdissä nyt toiseksi pääsyytetyksi nostetulle ystävälleen vieroitushoidon. Lehterä on kuulusteluissa kiistänyt useita kertoja syyllistyneensä rikoksiin.

Lehterälle ei ole vielä saatu toimitettua haastetta. On epäselvää, saapuuko hän ensi viikolla oikeudenkäyntiin Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle