AL: Jussi Tapola jättää Tapparan ensi keväänä – ”Joukkue rakentuu muiden ihmisten varaan kuin minun"

LIIGA / Uutinen
Tapola valmentaa tämän kauden loppuun Tapparassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Jussi Tapola avasi Aamulehdelle Tapparan HPK-kotiottelun jälkeen tulevaisuuden näkymiään. Tapparassa tarina päättyy tämän kauden jälkeen.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoi Aamulehdelle, että tämä kausi jää tällä erää hänen viimeisekseen seurassa. Tapolan mukaan päätös tehtiin seurajohdon kanssa avoimesti ja yhteisymmärryksessä, ja se tehtiin jo ennen tämän kauden alkua. 

– Ensi kauden joukkue rakentuu muiden ihmisten varaan kuin minun. Se on ollut selvää keväästä asti. Olen kertonut asiasta joukkueelle hyvissä ajoin, Tapola avasi tilannetta haastattelussa. 

Kolme Suomen mestaruutta Tapparassa voittanut päävalmentaja haluaa katsoa kymmenen yhteisen vuoden jälkeen uusia tuulia ja näin tuoda joukkueeseen raikkautta.

Syksystä 2012 lähtien kirvesrintoja ovat valmentaneet ainoastaan Jukka Rautakorpi ja Tapola. 

– Tietyssä kohtaa tällainen periodi on katkaistava. En osaa sanoa tarkkaa aikaa, mutta huippuorganisaatiossa voi olla pitkään. Minä olen ollut 11 vuotta. Pelaajat vaihtuvat, areena on vaihtunut. Se on auttanut.

– Seurajohdon kanssa tuumasimme, että Jukka (Rautakorpi) lähti Jyväskylään, ehkä Jussinkin on aika lähteä toisiin ympyröihin, Tappara-luotsi taustoitti ratkaisua.

Julkisuudessa Tapparan uudeksi päävalmentajaksi ovat olleet esillä muun muassa Antti Pennanen ja Olli Jokinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle