AL: Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on herättänyt mielenkiintoa NHL:ssä − Robert Leino ja Teemu Rautiainen lähtevät

LIIGA / Uutinen
Eemeli Suomi oli Liigan pistepörssin kakkonen.
Kuva © Saana Hakala
Aamulehti kertoi jutussaan, että Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kiinnostaa NHL:ssä. Lisäksi lainapelaajat lähtevät rapakon taakse. Lukáš Dostál harjoittelee kesän Tampereella.

Aamulehti kertoo jutussaan, että Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi on herättänyt kiinnostusta Pohjois-Amerikassa. Varmuudella tupsukorvista NHL-unelmaa tavoittelemaan lähtevät lainalla pelanneet Lukáš Dostál, Lassi Thomson ja Arttu Ruotsalainen.

− Varmaan NHL-seurat ovat häntä (Suomea) tarkkailleet. Hänen ensi kauden vaihtoehtonsa ovat Ilves tai NHL, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kapteenin tilannetta Aamulehdelle.

Huippukauden Liigassa pelannut maalivahti Dostál pyysi Ilveksen seurajohdolta lupaa jäädä Tampereelle harjoittelemaan.

− Dosty kysyi, voiko hän jäädä Tampereelle kesäksi ja harjoitella joukkueen mukana. Totta kai hän sen luvan sai. Hän on näillä näkymin Tampereella syyskuuhun saakka, urheilujohtaja Koskela toteaa jutussa.

Puolustaja Kalle Maalahdella on ensi kaudeksi optio ulkomailla pelaamisesta. Jos hän ei käytä optiota, ura jatkuu tupsukorvissa. Koskela kertoo, että Teemu Rautiainen jättää Ilveksen tämän kauden päätteeksi. Robert Leinolla on Aamulehden tietojen mukaan sopimus SHL-seura Örebron kanssa.

Urheilujohtaja Koskelalla ei ollut Aamulehden mukaan virallista tietoa asiasta, mutta hän myönsi Leinon siirron olevan mahdollinen tietyin ehdoin.

− Hänen tasoistaan pelaajaa ei Suomesta löydy. Korvaaja täytyy etsiä ulkomailta, jos hänen siirtonsa varmistuu, Koskela kertoo Aamulehdelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle