AHL:ssä jämäminuuteille jäänyt Rangers-lupaus Vitali Kravtsov palaa loppukaudeksi KHL:ään

NHL / Uutinen
Vitali Kravtsovin tämän kauden NHL-näytöt jäivät näillä näkymin harjoitusotteluihin.
Kuva © Getty Images
19-vuotias venäläishyökkääjä ehti pelata Rangersin AHL-farmi Hartford Wolf Packin paidassa viiden ottelun ajan.

New York Rangers -lupaus Vitali Kravtsov siirtyy AHL:n Hartford Wolf Packista takaisin KHL:ään Traktor Tšeljabinskin riveihin. Kravtsovin, 19, tulokassopimuksessa olevan option mukaan venäläishyökkääjällä oli oikeus palata KHL:ään täksi kaudeksi, mikäli paikka Rangersin NHL-kokoonpanosta ei avautuisi.

Kravtsov ehti pelata Wolf Packin paidassa viisi AHL-ottelua, joissa hänelle kertyi yhteensä yksi syöttöpiste. Venäläislaiturin peliaika jäi useissa otteluissa vähäiseksi ja hän myös seurasi muutamia otteluita katsomosta käsin. Viime kaudella hän teki Tšeljabinskin riveissä 50 otteluun 31 tehopistettä. Kravtsov varattiin Rangersin toimesta koko kesän 2018 varaustilaisuuden kahdeksantena pelaajana. 

 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Rangers-faneille Kravtsovin siirtyminen loppukaudeksi KHL:ään ei pitäisi tulla enää tässä vaiheessa suurena yllätyksenä. Taitavalle venäläishyökkääjälle ei selvästi oltu valmiita antamaan isoa roolia edes AHL:n puolelta, mistä kielivät katsomokomennukset ja penkitykset. Tässä tilanteessa siirto takaisin Traktor Tšeljabinskiin on ymmärrettävä peliliike sekä pelaajan itsensä että myös pitkän tähtäimen kehityksen kannalta.

Voidaan kuitenkin ihmetellä, miksei Kravtsoville annettu kunnon roolia edes AHL:n puolella? Samaan aikaan kun Kravtsovin ja Filip Chytilin kaltaiset ensimmäisen kierroksen varaukset ovat farmin puolella, Rangers-valmentaja David Quinn peluuttaa puolustaja Brendan Smithia laiturina. On vaikea nähdä, etteikö Kravtsov olisi taitotasoltaan ollut kykenevä pelaamaan tulosketjussa edes AHL:ssä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle