AHL:n paras maalivahti jatkaa Hurricanesissa kahden vuoden sopimuksella

NHL / Uutinen
Alex Nedeljkovic pelasi viime kaudella yhden NHL-ottelun.
Kuva © Getty Images
Alex Nedeljkovic on tehnyt kahden vuoden ja yhteensä 1,475 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissa Calder Cupin voittanut ja sarjan parhaana maalivahtina palkittu Alex Nedeljkovic teki Hurricanesin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen

− Alex pelasi upean viime kauden ja isossa roolissa Checkersin menestyksessä. Odotamme hänen kilpailevan paikasta NHL-kokoonpanoon syksyn harjoitusleirillä, kommentoi Hurricanesin GM Don Waddell.

Nedeljkovicin sopimus on ensimmäisen vuoden osalta kaksisuuntainen 23-vuotias yhdysvaltalainen tienaa 725 000 dollaria NHL:ssä ja 70 000 dollaria AHL:ssä. Toisen kauden osalta sopimus on yksisuuntainen, ja tienestit ovat 750 000 dollaria sarjatasosta riippumatta.

Nedeljkovic voitti viime kaudella Aldege "Baz" Bastien Memorial Awardin AHL:n parhaana maalivahtina. Runkosarjassa hän torjui 34 voittoa ja neljä nollapeliä. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,26 ja torjuntaprosentti 91,6. Voittojen määrässä ja päästettyjen maalien keskiarvossa Nedeljkovic oli AHL:n tilastokärki.

Hurricanes varasi Nedeljkovicin toisella kierroksella vuonna 2014. Pienikokoinen yhdysvaltalainen on toistaiseksi aloittanut vain yhden NHL-ottelun, mutta on kolmen AHL-kautensa aikana torjunut 73 voittoa 125 runkosarjapelistä.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Carolina Hurricanesin maalivahtitilanne on ensi kauden osalta toistaiseksi epäselvä. Petr Mrazekin ja Curtis McElhinneyn kanssa on käyty neuvotteluja, mutta huhuissa myös Mike Smith on yhdistetty Hurricanesiin.

Alex Nedeljkovic on kärkkynyt tilaisuuttaan muun muassa Cam Wardin takana jo vuosikausia ja loistanut sekä AHL:ssä että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. On Hurricanesin ykkösmaalivahti ensi kaudella kuka tahansa, Nedeljkovic ansaitsee näytönpaikkansa kakkosmaalivahtina.

» Lähetä palautetta toimitukselle