AHL-pelaaja Jori Lehterälle langetettiin 4 kuukautta ehdollista – Laajalti jääkiekkoon verkostoitunut päätekijä tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen

NHL / Uutinen
Suomea maajoukkueessa lukuisia kertoja edustaneelle Jori Lehterälle tuomittiin ehdollinen vankeusrangaistus.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Jori Lehterän neljän kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksesta. Tuomio julistettiin tänään. Lehterän koeaika päättyy 31.10.2021.

Syyttäjä vaati Lehterälle viiden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Lehterä on koko poliisitutkinnan ja oikeusprosenssin ajan kiistänyt tiukasti syyllistyneensä huumausainerikoksiin. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen eli osapuolet voivat valittaa siitä hovioikeuteen. Lehterän asianajaja kommentoi Ylelle Lehterä aikovan valittaa.

Käräjäoikeus katsoi, että Lehterä on hankkinut ja pitänyt hallussaan kuusi grammaa kokaiinia ja yrittänyt ostaa kokaiinia yhden gramman. Hänen oikeusprosessinsa on osa laajaa pirkanmaalaista huumevyyhtiä, jossa oli yhteensä 22 syytettyä. Vyyhdin päätekijäksi käräjäoikeus totesi Kosar Fatahin, joka tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista. Fatahi on tuttu näky urheilu- ja julkkispiireissä. Hänellä on hyvin laaja tuttavaverkosto eritoten pirkanmaalaisen jääkiekkoväen keskuudessa. Hän on muun muassa pelannut tossulätkää NHL- ja KHL-pelaajien kanssa.

Lehterä kuvaili kuulusteluissa Fatahia ystäväkseen. Kiistäessään rikokset hän on sanonut yhteydenpidon liittyneen autokyytitarpeisiin. Sekä Fatahi että vyyhdistä viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen saanut Karl Kivelä ovat toimineet Lehterän kuljettajina.

Vyyhdin poliisitutkinta konkretisoitui viime kesänä, kun Sisä-Suomen poliisi teki joukkokiinnioton Lehterän Näsijärven rannalla sijaitsevalle mökille.

Lehterä on edustanut Suomea miesten maajoukkueessa 60 kertaa. Keskushyökkääjä on pelannut NHL:ssä vuodesta 2014 ja hänellä on nytkin sopimus Philadelhia Flyersin kanssa. Lehterä kuitenkin edustaa tällä hetkellä Flyersin farmiseuraa Lehigh Valley Phantomsia. Hän on pelannut tällä kaudella 27 NHL-ottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 1+2.

Lehterä kertoi oikeusprosessin todistuksessaan kokemuksistaan NHL:n dopingtestaamisesta. Hän sanoi häntä testatun noin seitsemästi vuodessa. NHL on huomioinut dopingvalvonnassaan huumausaineista esimerkiksi kokaiinin vuoden 2017 kesästä saakka.

Vaikka Fatahilla ja Kivelällä ei ole merkittävää yhteiskunnallista asemaa eivätkä he työskentele julkisessa ammatissa, heidän nimensä julkaistaan, koska oikeuslaitoksen heille langettamat rikostuomiot ovat huomattavat. Lehterän nimi julkaistaan, koska hän työskentelee julkisessa ammatissa ja esikuvallisessa asemassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös