AHL lätkäisi tsekkihyökkääjälle 30 ottelun pelikiellon rasistisesta eleestä

Muut Sarjat / Uutinen
Kryštof Hrabík kaudella 2019−20 Tri-City Americansin riveissä.
Kuva © Christopher Mast
The American Hockey League osoitti suhtautuvansa vakavasti rasistiseen käytökseen. Kryštof Hrabík pelaa seuraavan kerran huhtikuussa.

AHL ilmoitti perjantaina langettaneensa peräti 30 ottelun mittaisen pelikiellon San Jose Barracudan Kryštof Hrabíkille. Tsekkihyökkääjä katsottiin kohdistaneen kaukalossa rasistisen eleen Tucson Roadrunnersin Bokondji Imamaa kohtaan viime viikolla käydyssä ottelussa.

ESPN-toimittaja Greg Wyshynskin mukaan Hrabík esitti yleisesti rasistiseksi tulkittuja apinamaisia eleitä tummaihoisen kanadalaishyökkääjän suuntaan. Tapaus tallentui myös videolle.

Nykyisen otteluohjelman toteutuessa Hrabík on pelikelpoinen AHL:ssä seuraavan kerran huhtikuun alussa. Hän on tapahtuneen jälkeen ollut jo sivussa kolme ottelua väliaikaisessa pelikiellossa.

Hrabíkilla on mahdollisuus anoa pakkohuilinsa lyhentämistä maaliskuussa, mikäli hän osallistuu onnistuneesti NHL:n tarjoamaan rasismia ja inkluusiota koskevaan koulutukseen.

− On epäreilua, että kukaan pelaaja joutuu kommenttien tai eleiden kohteeksi rotunsa perusteella. Heitä pitäisi arvioida ainoastaan pelitaitojensa perusteella, joukkuetovereina pukukopissa ja yhteisönsä jäseninä, linjaa AHL-presidentti Scott Howson liigan tiedotteessa.

− Pyydämme vilpittömästi anteeksi Bokolta, Roadrunnersin organisaatiolta, AHL:ltä, faneiltamme ja koko kiekkoyhteisöltä. Tuemme yksilön mahdollisuutta sovittaa tekonsa ja oppia tällaisista epäkunnioittavista tapauksista, mutta tämä teko on suorassa ristiriidassa Barracudan ja Sharksin organisaatioiden arvojen kanssa, todetaan San Jose Barracudan julkilausumassa.

San Jose Barracuda on San Jose Sharksin AHL-farmijoukkue. 22-vuotias Hrabík pelaa organisaatiossa toista kauttaan AHL-sopimuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle