AHL-hyökkääjä Gabriel Fontaine siirtyy Lukon riveihin – verkot silti vesillä pelaajamarkkinoilla

LIIGA / Uutinen
Lukko vahvisti rivejään, mutta verkot ovat vielä vesillä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Rauman Lukko julkaisi kanadalaishyökkääjä Gabriel Fontainen yksivuotisen sopimuksen.

AHL:ssä viisi edellistä kautta kiekkoillut Gabriel Fontaine, 25, saapuu Raumalle ja Eurooppaan ensimmäisen kerran urallaan. Kanadalaishyökkääjän sopimus on yksivuotinen ja siihen sisältyy koeaika ensimmäiseen maajoukkuetaukoon eli 6. marraskuuta asti.

Lukko on metsästänyt vahvistusta sentteriosastolle ja Fontaine pystyykin pelaamaan sekä sentterinä että laiturina. Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt vihjaa silti, että verkot ovat yhä vesillä pelaajamarkkinoilla.

– Iso ja vahva sentteri, joka liikkuu kokoisekseen hyvin. Hän on pelannut AHL:aa useamman vuoden pääasiassa puolustavassa roolissa. Fontaine on vahva aloitusympyrässä ja erinomainen alivoimapelaaja, Sahlstedt luonnehtii.

Viime kaudella Colorado Eaglesin paidassa 39 ottelussa tehot 3+10 iskenyt hyökkääjä on New York Rangersin varaus, mutta taalaliigassa otteluita ei ole kertynyt. Ensimmäisen kerran Eurooppaan saapuva pelaaja on kaiken kaikkiaan pelannut 196 AHL-ottelua tehoin 24+37.

– Ehkä hänen täyttä potentiaaliaan hyökkäyspäässä ei olla oikein ikinä ulosmitattu kunnolla, joten on kiva nähdä, kuinka hyvin hän pystyy pelaamaan hyökkäyssuuntaan eurooppalaisissa kaukaloissa, kun aikaa ja tilaa on enemmän.

– Hänellä on nyt se seitsemän viikkoa aikaa osoittaa tarpeellisuutensa meidän joukkueellemme. Ja toivomme, että sen hän tekeekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle