JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

600 NHL-ottelun veteraani Pelicansiin

LIIGA / Uutinen
Pelicans julkisti perjantaina yhden liigakauden nimekkäimmistä hankinnoista, kun yhdysvaltalaishyökkääjä Mike York allekirjoitti sopimuksen lahtelaisseuran kanssa. York on saalistanut 579 NHL-ottelussa 322 pistettä ja voittanut olympiahopeaa vuonna 2002. (kommentteja päivitetty 16.45)

Lahteen saapuva Mike York, 32, pelasi viime kaudella AHL-seura Rochester Americansissa lähes piste per peli -tahdilla. Hänen saldonsa 45 ottelussa oli 14+27=41 pistettä.

NHL:ssä York on edustanut kuutta eri seuraa. Kenties parhaiten hänet muistetaan Theoren Fleuryn ja Eric Lindrosin ketjukaverin roolista New York Rangersissa, missä hän teki myös yhden kauden piste-ennätyksensä (18+39=57) kaudella 2001–2002.

– Joukkue on jo valmis aloittamaan liigan, mutta tietysti Yorkin mukana saadaan ryhmään mainio uusi lisäpalanen. Hän voi pelata tarpeen mukaan laidassa tai keskellä. Päätettiin toimia heti, kun tämän tason pelimies tuli tarjolle, kertoo Pelicansin pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen seuran verkkosivuilla.

York on rikkonut 50 runkosarjatehopisteen rajan kolmessa eri seurassa: molemmissa New Yorkin joukkueissa ja Edmonton Oilersissa. Viimeisin hänen edustamansa NHL-seura on Columbus Blue Jackets kaudelta 2008–2009.

Olympiahopeaa York voitti USA:n maajoukkuessa Salt Lake Cityn kisoissa. Euroopassa York on pelannut yhden kauden, NHL:n työsulkukaudella saksalaisessa Iserlohn Roostersissa.

– Tämä on budjetin puitteissa tehty hankinta, eli emme joutuneet nyt avaamaan budjettia, kuten joskus pelaajahankintoja tehdessä tapahtuu, toimitusjohtaja Ilkka Kaarna kertoo.

Yorkin on määrä saapua Lahteen syyskuun lopussa. Toimitusjohtaja Kaarnan mukaan hankinta on ajoitettu veroetu huomioiden. Yorkin palkasta lankeaa täysimääräisesti verot maksettavaksi vasta siinä tapauksessa, jos Pelicans selviää puolivälieristä eteenpäin ja hyökkääjä jatkaa vielä tuolloin lahtelaisseuran riveissä.

– Tällöin tilanne on arvioidaan uudelleen keväällä. Siinä tapauksessa, että me olemme välierissä, meille on myös kertynyt budjetoimatonta rahaa ylimääräisten verojen maksamista varten. York ei näillä näkymin missaa enempää kuin neljä peliä runkosarjan alusta, Kaarna selventää.

Pelicansin muut ulkomaalaiset sopimuspelaajat ovat Yorkin maanmies Dwight Helminen, kanadalainen Lou Dickenson, tshekki Jakub Sindel ja ruotsalainen Henrik Blomqvist.

» Lähetä palautetta toimitukselle