BOS - TOR 2.00
SJS - VGK 5.00

5000 euroako nyt maksaa Liigassa pelikieltoisen pelaajan peluuttaminen? – Liigan toimitusjohtaja myöntää, että prosesseja on tutkittava

LIIGA / Uutinen
Kärppien Otto Karvinen (oik.) pelasi pelikiellosta huolimatta.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Kärppien Otto Karvisen kymppitili täyttyi torstaina 15.11. pelatussa ottelussa Jukureita vastaan. Pelikiellosta huolimatta Karvinen pelasi Kärppien seuraavassa pelissä TPS:ää vastaan ja osoitti Liigan toiminnassa olevan kehitettävää.

Kärppien Otto Karvinen nousi isoihin otsikoihin viime viikolla, kun kärppähyökkääjä pelasi lauantaina 17.11. pelatussa Kärpät-TPS -ottelussa kymppitilin täyttymisestä huolimatta. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi asetti tapauksen kurinpitokäsittelyyn. Liigan kurinpitodelegaatio puheenjohtajansa Sampo Liusjärven johdolla määräsi Karviselle yhden ottelun lisäpelikiellon sekä Kärpille 5 000 euron sakot pelikelvottomana olleen pelaajan merkitsemisestä kokoonpanoon sekä ottelussa peluuttamisesta.

Tapaus toi ilmi Liigan prosesseissa olevan haavoittuvuuden. Liigan mukaan kymppilistan karttumisen seuraaminen on seurojen vastuulla ja Liiga ainoastaan pitää tilastoa yllä kymmenen minuutin jäähyjen kertymisestä.

– Seuroilla on vastuu viime kädessä seurata kymppitilin kertymistä. Liiga tilastoi ja listaa kymmenen minuutin jäähyt, mutta se on manuaalityötä, jossa voi tapahtua inhimillisiä virheitä, Liigan toimitusjohtaja Kallioniemi kertoo.

Karvinen oli merkitty ottelupäivänä julkaistavaan kokoonpanoon, mutta edes siinä vaiheessa ei huomattu virhettä. Yleensä Liigan työntekijät ovat varmistaneet kokoonpanot ennakkoon, mutta tässä tapauksessa varmistus jäi tekemättä.

– Kokoonpanojen varmistaminen on meillä yksi prosessi, ollut viimeinen varmistus. Nyt kävi niin, että se jäi tekemättä, Kallioniemi sanoo.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua ja pinnalle on noussut myös ajatuksia mahdollisuudesta hyödyntää pelikelvottoman pelaajan käyttöä myöhemmin kaudella. Kallioniemi myöntää, että Liigan pitää tutkia omia prosessejaan. Hän kuitenkin uskoo, että kevään tärkeissä peleissä vastaavaa virhettä ei pääse tapahtumaan ja seurat ovat tarkempia pelikiellon alla olevista pelaajistaan.

– Tästä tapauksesta nousi kehitysajatuksia, joita yhdessä mietitään. Keväällä, kun pelataan vähän vähemmän pelejä niin ei varmasti pääse tämmöinen virhe tapahtumaan. Lisäksi tapauksesta tuli Karviselle lisäpeli pelikieltoa, jottei tapausta voi käyttää hyödyksi jatkossa, Kallioniemi päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle