30-vuotias Jesse Mankinen ripustaa luistimet naulaan tyngäksi jääneen viime kauden jälkeen

LIIGA / Uutinen
Jesse Mankisen viimeiset piirrot Liiga-kaukaloiden jäihin piirrettiin HPK-paidassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Jesse Mankinen on ilmoittanut päättävänsä pelaajauransa 30 vuoden iässä.

30-vuotias Liiga-konkari Jesse Mankinen on päättänyt lopettaa uransa. Lappeenrantalaislähtöinen pelaaja tiedotti päätöksestään Instagram-tilillään.

SaiPa-kasvatti Mankinen pelasi viime kaudella ainoastaan viisi ottelua HPK:n riveissä. Tällä kaudella otteluita ei kertynyt yhtään. Urallaan tunnollisesta pelityylistään tunnettu hyökkääjä pelasi Liigassa 13 kauden aikana 566 ottelua tehoin 124+126. Pudotuspeliotteluita hän pelasi 53 tehoin 11+26.

− Pienenä poikana unelmana oli olla joskus jääkiekkoilija ja sainkin elää unelmaani monet vuodet. Hyvältä tuntuva jännitys ja tunteiden vuoristorata alkoi pikkuhiljaa muuttumaan tasaisemmaksi ja tasaisemmaksi ja lopulta pahaan oloon. Nyt on melkein vuosi siitä, kun edellisen kerran vedin pelikamat päälle. Päätös siitä, että pelaajana on aika jättää kaukalot, on tehty, Mankinen kuvailee tuntojaan Instagram-tilillään.

Liigan lisäksi Mankinen pelasi lyhyesti Mestiksessä, KHL:ssä sekä Sveitsin pääsarjatasolla. Maajoukkueessa Mankinen nähtiin kolmesti EHT-tasolla, minkä lisäksi hän oli tuttu näky ikäkausimaajoukkueissa. Liigassa hyökkääjä pelasi SaiPassa, KalPassa, Pelicansissa sekä HPK:ssa.

Mankinen voitti vuonna 2009 U18-maajoukkueen riveissä MM-pronssia ja 2017 Liiga-hopeaa KalPan paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle