18-vuotiaat ulos mitalipeleistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueen mitalihaaveet eivät toteutuneet Venäjällä pidettävissä MM-kisoissa. Nuorten leijonat hävisivät tänään USA:lle 2-0 ja jäivät alkulohkossa neljänneksi.

Tim Hensick teki USA:n ja ottelun avausmaalin vasta toisen erän lopulla. Osuma syntyi ylivoimalla. USA:n toinen maali syntyi kolmannen erän lopussa kun Suomi yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Tasapeli ja yksi piste olisivat riittänyt Suomella jatkopaikkaan. Nyt Ruotsi nousi lohkokolmoseksi paremman maalieronsa turvin. USA:n maalissa Mike Brown pelasi nollapelin torjuen kaikki 35 Suomen laukausta. Suomenkaan peli ei kaatunut maalivahtiin. Eero Kilpeläinen torjui 40 laukausta ja päästi siis vain yhden kiekon taakseen.

Suomella on edessä ottelut sijoista 7-10 ja samalla A-sarjassa säilymisestä. Suomi pelaa ottelut Kazakstania ja Sveitsiä vastaan. Kaksi lisäpistettä riittää säilyttämään A-sarjapaikan. Neljäs joukkue sijoituspeleissä on Valko-Venäjä, jonka Suomi voitti alkulohkossa 8-6. Nämä kaksi pistettä lasketaan mukaan lopullisia sijoituksia määritettäessä. Sijoitusottelut alkavat lauantaina.