17 Liiga-kauden konkari Jani Tuppurainen siirtyy Jyrki Ahon valmennukseen Ranskaan − "Hän haluaa enemmän peliaikaa"

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Jani Tuppurainen pelasi syksyn Jukureissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto

Jani Tuppurainen ja Ranskan pääsarjatasolla pelaava grenoblelainen Brûleurs de Loups ovat tehneet loppukauden kattavan sopimuksen.

41-vuotias hyökkääjä pelasi syksyn Liigaa Jukureissa. 20 ottelussa hyökkääjän pistetili karttui maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Ranskalaisjoukkuetta valmentaa Jyrki Aho, joka tuntee Tuppuraisen jo JYP-ajoiltaan. Aho valmensi Tuppuraista Jyväskylän kausina 2008−12. Ahon lisäksi joukkuetta valmentaa myös toinen Tuppuraisen tuttu, Ari-Pekka Siekkinen.

Ahon mukaan Tuppuraisen siirtoon vaikuttaa halu suuremmasta peliajasta. Tuppurainen aloitti Jukureissa yli 17 minuutin peliaikakeskiarvolla, mutta kauden edetessä jääaika on vähentynyt tasaisesti. Marraskuun otteluissa Tuppurainen pelasi keskimäärin 13 minuuttia ja 31 sekuntia ottelua kohden.

− Hän haluaa enemmän peliaikaa ja auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden, Aho kommentoi Tuppuraisen siirtoa seuran tiedotteessa.

Seuran GM Jean-François Dufour on mielissään saatuaan kiinnitettyä nimekkään vahvistuksen joukkueeseensa.

− Meille oli tärkeää saada laadukas pelaaja, joka ennen kaikkea osaa voittaa. Hän sopeutuu joukkueeseen todennäköisesti hyvin. Jyrki (Aho) tuntee hänet hyvin ja myös osa pelaajistamme.

Brûleurs de Loupsissa pelaa myös muita Liiga-kentiltä tuttuja pelaajia. Tuppurainen on aiemmin urallaan pelannut Markus Poukkulan JYPissä ja Janne Jalasvaaran kanssa KalPassa.

Heidän lisäkseen joukkueessa pelaavat Lukossa kiekkoillut Jakub Štěpánek, muun muassa Tapparassa esiintynyt Jere Rouhiainen sekä Sportissa ja Lukossa pelannut Damien Fleury.

Tuppurainen liittyy joukkueeseen ensi viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle