Öhman ja Pukka jatkavat Tapparassa

LIIGA / Uutinen
Tappara on tehnyt kaksivuotiset sopimukset ruotsalaisen keskushyökkääjän Stefan Öhmanin ja puolustaja Mikko Pukan kanssa. Öhman oli päättyneellä kaudella Tapparan paras pistemies. Lisäksi joukkueen A-juniorit edellisellä kaudella mestaruuteen johdattanut Juha Juujärvi jatkaa tehtävässään.

Pian 29 vuotta täyttävä Öhman oli kuluneella kaudella yksi Tapparan tärkeimmistä pelaajista nousten melko selkeäksi ykkössentteriksi. Syksyllä mies aloittaa kolmannen kautensa joukkueessa. Jo ensimmäisellä kaudellaan Öhman oli Tapparan parhaita pistemiehiä, mutta toisella kaudella kultainen kypärä keikkui miehen päässä lähes jatkuvasti, kun täkäläinen pelitapa oli tullut tutuksi. Joukkueen sisäisen pistepörssin voitto irtosi tehoilla 17+24=41. Pudotuspeleissäkin mies oli aluksi iskussa, mutta loppuvaiheessa hänen peliään vaivasi käsivamma.

Mikko Pukan kausi oli erityisesti alkuvaiheissaan hankalampi, mutta loppukaudesta parantuneet esitykset vaikuttivat siihen, että seura halusi pitää miehen riveissään. Seuran tiedotteen mukaan Pukka vakuutti otteillaan erityisesti pudotuspeleissä. Lähinnä peruspuolustajan roolissa luutinut mies keräsi runkosarjassa tililleen kaksi syöttöpistettä. Niin Öhmanin kuin Pukankin sopimukset ovat kaksivuotiset eli päättyvät keväällä 2007.

Juha Juujärvi on vastannut Tapparan A-nuorten valmennuksesta nyt kahden vuoden ajan. Ensimmäisellä kaudella palkintona oli mestaruus, päättyneellä kaudella sijoitus oli nousujohteisten esitysten jälkeen kahdeksas. Pudotuspeleissä tuleva mestari Ilves osoittautui liian kovaksi palaksi. Juujärven sopimus jatkosta on mallia 1+1. Mies kertoo itse, että kahden vuoden jälkeenkin nälkää riittää:

- Sellainen henki on päällä, että urheilutoimintaa halutaan Tapparassa kehittää. Itse koen, että siihen on halua ja uskon, että pystyn sillä saralla jotakin antamaan, niin lähden mielelläni tähän mukaan, Juujärvi kertoo.

Juujärvi toteaa myös, että pelaajien kehittäminen on myös tulevaisuudessa junioriorganisaation tärkein tehtävä:

- A:ssa tärkeintä on mielestäni se, että uskalletaan viedä nuoria rohkeasti eteenpäin, ettei tulla tilanteeseen jossa tehdään A:n joukkuetta joukkueen menestymisen vuoksi.

A-nuorten muun valmennustiimin rakenne ja henkilökoostumuskin on vielä Juujärven mukaan auki, sillä meneillään on toiminnan kehittäminen mahdollisesti aiemmasta poikkeavaan suuntaan.

Tapparan liigajoukkueen valmennusjohto puolestaan julkistetaan seuran tiedotteen mukaan huhtikuun aikana. Tähän mennessä on varmistunut ainoastaan Ilari Näckelin tulo joukkueen maalivahtivalmentajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle