JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Ässille uusia pelaajasopimuksia

LIIGA / Uutinen
Ässien ensi kauden joukkueen rakentaminen etenee, kun joukkue kiinnitti kolme uutta pelaajaa vahvuuteensa. Maalivahti Juha Järvenpää jatkaa patapaidassa, ja uusina miehinä seuraan tulevat puolustajat Juho Mielonen sekä Miko Malkamäki.

Ässäkasvatti Juha Järvenpää on tehnyt porilaisseuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Nuorukainen torjui kuluneella kaudella Ässien A-nuorten joukkueessa ja hänen torjuntaprosenttinsa oli sarjan kolmanneksi paras. Lisäksi hän esiintyi varamaalivahtina viidessä SM-liigaottelussa.

– Järvenpää on omalla työllään ansainnut jatkosopimuksen meidän kanssa. Näen hänet lahjakkaana maalivahtina, joka pelasi A-nuorissa erinomaisen kauden, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kommentoi.

– Hienoa, että Ässät halusi tarjota minulle jatkosopimusta. Minulla on kova halu murtautua tulevalla kaudella SM-liigamiehistöön ja mielestäni Ässissä on hyvät mahdollisuudet kehittyä. Hyvänä esimerkkinä siitä on Jussi Rynnäs päättyneellä kaudella, Järvenpää kertoi.

Uusina pelaajina porilaisryhmään liittyvät puolustajat Juho Mielonen SaiPasta ja Miko Malkamäki Tapparasta.

Mielosen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Isokokoinen puolustaja teki kuluvalla kaudella 46 ottelussa mukavat tehopisteet 8+12=20.

– Mielonen oli tällä kaudella iso palanen SaiPan toimivassa ylivoimapelissä. Hän liikkuu hyvin ja on hyvä kiekollisena, Rautakallio kommentoi.

– Olen kuullut Ässistä pelkkää hyvää muutamalta Porissa pelaavalta kaveriltani. Lisäksi yksi iso syy siirrolle on päävalmentaja Pekka Rautakallio. Uskon, että hänen avullaan tulen varmasti kehittymään jatkossakin. Ässät on myös perinteinen seura ja Porissa on ollut aina todella vaikea pelata, joten mikä sen mukavampaa kuin pelata siellä kotijoukkueen puolella, Juho Mielonen kertoi.

Malkamäki siirtyy Ässiin kolmevuotisella sopimuksella. Puolustaja on ollut tällä kaudella Tapparan sopimuspelaaja, mutta hän pelaa Tshekin pääsarjassa HC Liberecin joukkueessa, joka taistelee parhaillaan pudotuspelien neljännesfinaalivaiheessa.

– Malkamäki on samantyylinen pelaaja kuin Mielonenkin. Hän tuo puolustukseen lisää liikettä ja kiekollisuutta, Rautakallio kertoi.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus kehittyä pelaajana. Tavoitteena on pärjätä joukkueena ja haluan pelata Porissa urani parasta kiekkoa, Malkamäki kommentoi.

Samalla Ässät ilmoitti, että yhteistyö Marko Kivenmäen kanssa on ohi, eikä uutta sopimusta tulla tekemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle