Ässille nuoria puolustajia - Mäkelä ja Tommila siirtyvät Poriin

LIIGA / Uutinen
Tommila siirtyy kasvattajaseurastaan Ässiin.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässät saa takalinjoilleen nuorta verta, kun Aleksi Mäkelä ja Juho Tommila siirtyvät patapaitaan.

Aleksi Mäkelä ja Juho Tommila siirtyvät porilaisjoukkueeseen kaksivuotisilla sopimuksilla. Mäkelä siirtyy joukkueeseen Ilveksestä ja Tommila Lukosta.

− Kummatkin ovat jo liigatasolla kokeneita kavereita nuoresta iästä huolimatta. Meillä on molemmista isot odotukset ja haluamme olla mukana auttamassa heitä kehittymään seuraavalle tasolle, kertoi Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo.

Tamperelaislähtöinen Mäkelä on pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Ilveksessä. Kuluvalla kaudella 21-vuotias puolustaja keräsi tamperelaisryhmän takalinjoilla 42 ottelussa kaksi syöttöpistettä. Nuorisomaajoukkueitakin kiertänyt Mäkelä pelasi kauden aikana myös Mestistä LeKissä sekä Ilveksen A-nuorissa, jossa kausi päättyi mestaruusjuhliin.

− Heti alusta lähtien tuli sellainen fiilis, että minut halutaan tänne. Samalla tuntui, että nyt oli oikea aika lähteä Ilveksestä maailmalle. Tiesin myös, että tänne tulee hyvä valmentaja, joten päätös Poriin siirtymisestä oli helppo, kommentoi Mäkelä siirtoaan.

Tommila kiekkoili kuluvalla kaudella Lukossa 40 ottelua tehoin 1+1. 23-vuotias puolustaja on pelannut urallaan 125 Liiga-ottelua raumalaisjoukkueessa ja saavutti pronssimitalin keväällä 2014. 

− Oikealta ampuva Tommila tuo puolustukseemme kiekollista taitoa. Hän tulee varmasti kehittymään Ässissä, kuvaili Korpisalo.

− Ässissä saan hyvän mahdolliseen kehittyä. Uskon nousevani täällä seuraavalle tasolle hyvän harjoittelun ja hyvän näyttömahdollisuuden myötä, Tommila itse arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle