Ässille nippu jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa yhä kovasti pudotuspeleihin hamuava Porin Ässät avasi myös tulevaa kautta koskevia suunnitelmiaan julkaisemalla runkopelaajiensa jatkosopimuksia. Patapaitaa kantavat jatkossakin hyökkääjät Sakari Salminen, Veli-Matti Savinainen ja Severi Sillanpää sekä puolustaja Tero Määttä.

Pitkään kannattajiaan jatkosopimusuutisten kanssa pimennossa pitänyt Ässät julkaisi kerralla tärkeitä sopimuksia. Varsinkin Sakari Salminen ja Veli-Matti Savinainen ovat nousseet kauden aikana avainrooleihin. Heidän lisäkseen myös nuori Severi Sillanpää kirjoitti nimensä vuoden mittaiseen jatkosopimukseen.

Ässien tulevaisuuden tähtenä pidetty Salminen on kuluvalla kaudella merkkauttanut 45 ottelussa mukavat tehot 14+11=25. Enemmän puskista ratkaiseviin rooleihin noussut Savinainen on puolestaan ollut tehokas varsinkin syöttötilastossa, sillä kuuden maalin lisäksi mies on alustanut peräti 19 osumaa.

– Ässissä jatkaminen on paras ratkaisu. Haluan myös kiittää sopimuksella Ässiä siitä, että olen saanut täällä niin hyvän mahdollisuuden kehittyä ja näyttää taitoni, kommentoi Salminen jatkosopimustaan.

Puolustaja Tero Määtän sopimus on kahden vuoden mittainen. Kauden aikana tasaisesti porilaispuolustuksessa esiintynyt peruspakki ei ole tilastoissa juhlinut, sillä tehot 46 ottelun jälkeen osoittavat lukemia 1+7=8.

Varsinkin Salmisen kiinnittämistä voidaan pitää pelaajakoordinaattori Pentti Matikaiselta vahvana työnäytteenä, sillä useat eri huhut olivat viemässä nuorta taituria toisiin SM-liigajoukkueisiin.

– Kaikki jatkosopimuksen tehneet ovat runkopelaajiamme. Osa heistä on nuoria ja sitä kautta sopimukset tuovat luottamusta sekä jatkuvuutta tekemiseemme. Sopimukset ovat myös osoitus siitä, että olemme tehneet asioita oikein, Matikainen paalutti.

Samalla Ässät ilmoitti myös käyttäneensä omien kasvattiensa maalivahti Juha Järvenpään ja puolustaja Miro Rahkolan sopimuksissa olleet optiot. Porilaisjoukkueella on tällä hetkellä kasassa 18 pelaajasopimusta kaudelle 2009-10.

– Nyt kun muutama jatkosopimus saadaan vielä tehtyä, niin voimme paremmin hankkia vahvistuksia ensi kauden joukkueeseen ulkopuolelta. Se on paljon helpompaa, kun kasassa on jo osaava omista pelaajista koostuva runko, tuumi Matikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle