TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Ässille miljoonatulos ja kolme pelaajasopimusta

LIIGA / Uutinen
HC Ässät Pori Oy:n kuudes toimintakausi tuotti joukkueelle mahtavan 1 022 110 euron voiton. Ässät on nyt käytännössä velaton seura.

Hienon urheilullisen ja taloudellisen tuloksen vuoksi porilaisseura kykeni tekemään velkapoistoja ennätykselliset 477 769 euroa ja tämän jälkeen tilikauden voitolliseksi tulokseksi jäi komea 514 806 euroa.

– Tulos oli mahtava ja olemme iloisia siitä. Nyt olemme kokonaan vedenpinnan yläpuolella ja tulevaisuus näyttää valoisalta, puheenjohtaja Pentti Ahola totesi.

Ässien liikevaihto oli ennätykselliset 3 404 923 euroa. Tulevaan kauteen lähdetään kuitenkin jalat maassa.

– Ei tässä henkseleitä aleta paukuttelemaan. Nyt olemme kuivilla, mutta rauhallisesti on vielä katsottava ensi kausi, Ahola sanoi.

Patapaitojen runkosarjan kokonaisyleisömäärä oli 117 128 henkilöä, jossa kasvua edellisvuoteen oli 7 569 katsojaa. Playoff-otteluita seurasi seitsemässä ottelussa 44 121 henkilöä, mikä oli 98,2% jäähallin katsomokapasiteetista.

Ensi kauden suunnitelmat selvät

Samalla Ässät ilmoitti tehneensä kolme uutta pelaajasopimusta. Uutena miehenä joukkueeseen liittyy kanadalainen puolustaja Peter Aston. Viime kaudella junioriliiga-OHL:ssä pelanneen Astonin on tarkoitus ottaa kiekollinen rooli puolustuksessa. 20-vuotias Aston teki viime kaudella 65 ottelussa tehopisteet 16+36=52.

– Aston on kiekollinen puolustaja ja hänen on tarkoitus ottaa Justin Forrestin paikka puolustuksessa. Mies tuli meille Kari Takon tietojen kautta ja odotamme hänen olevan tärkeä apu ensi kaudella, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki sanaili.

Astonin lisäksi try-out-sopimuksilla kesäkuun ajan Porissa harjoitelleet Tapio Sammalkangas ja Riku Rahikainen ovat tehneet ensi kauden mittaiset sopimukset porilaisseuran kanssa. Rahikaisen sopimuksessa on myös optio kaudelle 2007–2008. Kummassakin suomalaispelaajan sopimuksessa on koeaika, joka kestää elokuun lopulle. Astonin koeaika kestää syyskuun loppuun asti.

Joukkue alkaa olla hyvällä mallilla ja uusia pelaajia ei lähipäivinä ole ryhmään tulossa.

Rob Hiseyn kanssa olemme neuvotteluyhteydessä ja Matt Nickersonin tilanne ei ole meidän käsissämme. Justin Forrest haluaa jäädä Amerikkaan ja Mike Ramsayn palveluksista emme ole kiinnostuneet, Hirsimäki kertoi viime kauden vahvistusten tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle