Ässille kolme uutta jatkosopimusta

LIIGA / Uutinen
Hopeajoukkue Porin Ässät on solminut kolme uutta jatkosopimusta. Puolustajat Marko Toivonen ja Eetu Heikkinen sekä hyökkääjä Joonas Kemppainen pukeutuvat patapaitaan myös tulevina kausina.

Hienosti sujunut kausi ei ole tuonut Ässien johtoportaaseen vauhtisokeutta. Porilaiset rakentavat ensi kauden miehistöään jo tutuksi tulleen maltillisesti.

Uusista pelaajahankinnoista Ässät ei tässä vaiheessa tiedota, mutta kolme jatkosopimusta pataryhmä on siis saanut aikaiseksi. Marko Toivosen, Eetu Heikkisen ja Joonas Kemppaisen uudet paperit kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Marko Toivonen, 27, aloittaa ensi syksynä kolmannen kautensa Porissa. Isokokoinen Lukko-kasvatti on noussut yhdeksi patapuolustuksen johtohahmoksi. SM-liigaa myös HPK:n ja Ilveksen riveissä pelannut laitilainen teki päättyneellä kaudella tehot 6+3=9 ja keräsi 119 rangaistusminuuttia. Ässissä saavutettu hopea oli Toivosen uran ensimmäinen SM-mitali.

Kajaanin Hokin kasvatit Eetu Heikkinen, 17, ja Joonas Kemppainen, 18, ovat niin ikään viihtyneet Ässissä kahden kauden ajan. Heikkinen pääsi päättyneellä kaudella totuttelemaan liigapeleihin yhdeksän kertaa. Kemppaisen kausi sujui puolestaan vielä A-nuorissa.

Kesällä varattavissa oleva kaksikko kruunasi kautensa Ruotsissa käydyissä 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joista tuomisina oli MM-hopeaa. Heidän palkintokaappinsa täydentyivät tällä kaudella myös B-nuorten SM-hopealla.

Pataseuran ovi on kauden päättymisen jälkeen käynyt vain menosuuntaan. Isomäen tomut luistimistaan ovat jo karistaneet Tuomas Nissinen, Jesse Saarinen, Aki Uusikartano ja Leo Komarov. Toistaiseksi sopimuksettomista pelaajista Ässissä eivät ole jatkamassa ainakaan Juuso Riksman, Atte Pentikäinen ja Mike Ramsay.

Kaikkiaan Ässillä on nyt kasassa 15 pelaajasopimusta. Lisää sopimusuutisia lienee luvassa viimeistään maanantaina 8.5. Silloin porilaisten on määrä vahvistaa myös uuden valmennusryhmänsä kokoonpano.

» Lähetä palautetta toimitukselle