TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Ässille kaksi uutta pelaajasopimusta

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät on pitkän hiljaiselon jälkeen julkistanut kaksi uutta pelaajasopimusta. Uusina pelaajina patapakkaan liittyvät Mikko Rautee ja Eero Kilpeläinen.

Ässät on solminut yhden vuoden sopimuksen TPS-kasvatti Mikko Rauteen kanssa. 26-vuotias Rautee on pelannut SM-liigaa TPS:n paidassa 274 ottelua tehoilla 39+55=94. Viime kaudella hän pelasi myös 12 peliä Ruotsin Allsvenskania Leksandin paidassa.

Ässät tavoitteli Rauteeta jo vuosi sitten, mutta silloin homma kariutui Leksandin rahakkaaseen tarjoukseen. Ässien valmentaja Mika Toivola odottaa Rauteelta paljon.

– Rautee on osoittanut olevansa hyvä puolustava keskushyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan myös hyökkäyssuuntaan. Rauteen näytöt liigassa ovat hyvät, mutta uskon hänen pystyvän vielä paljon parempaan. Uskon Rauteen pelaavan Ässissä uransa parhaan kauden, Toivola analysoi uutta vahvistusta.

Rautee tuo Toivolan mukaan ennen kaikkea monipuolisuutta ja henkistä kovuutta. Rautee itse janosi pelaavampaan rooliin, ja Ässät kaavaileekin väriläiskälle kakkos-kolmossenterin paikkaa.

Toisena uutena pelaajana Ässien rinkiin liittyy 85-syntynyt maalivahti Eero Kilpeläinen. Kilpeläinen on Jukurien kasvatti. Viime kausi Dallas Starsin viidennen kierroksen varauksella vierähti Kanadan junioriliigassa.

Nuori Kilpeläinen mahtuu vielä ensi kaudeksi A-junnuihin. Tarvetta tälle osastolle löytyy, sillä Toivolan mukaan viime kauden A-nuorten ykkösmaalivahti Marko Tåg on lyönyt hanskat naulaan.

– Satsaus tulevaisuuteen. Katsastetaan, jos hänestä saataisiin jopa tulevaisuuden ykkösmaalivahti Ässiin.
Mahtuu vielä A-nuoriin, mutta syksyllä katsotaan, mikä on paras pelipaikka hänen kehityksensä kannalta. Saatetaan siis vuokrata esim. Mestikseen, Toivola miettii.

Ässät kartoittaa tällä hetkellä pääasiassa ulkomaalaisia pelaajia. Tämän hetken tilanne näyttää siltä, että kolmella ulkomaalaisella lähdettäisiin kauteen, mutta tilanne voi Toivolan mukaan vielä muuttua.

Ässiin saattaa vielä tulla pari kotimaista pelaajaa. Ensin Ässät haluaa kuitenkin kartoittaa Masi Marjamäen tilanteen, ennen kuin kotimaista hyökkääjää lähdetään hommaamaan. Yhden puolustajan paikka on myös auki kotimaiselle pelaajalle.

Huhuissa sitkeästi pyörineet nimet Jaakko Harikkala ja Janne Siivonen eivät Toivolan mukaan näillä näkymin ole tulossa Ässiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle