Ässien ryhmä viimeistelyä vaille valmis

LIIGA / Uutinen
Mika Toivolan ohjauksessa hopealla yltänyt Ässät siirtyy Juha Pajuojan aikakauteen. Pataseura vahvisti Pajuojan tarttuvan porilaisten ruoriin yhdessä Jari Härkälän kanssa. Lisäksi Ässät on solminut viisi uutta pelaajasopimusta. Nimekkäimmät tulijat ovat Toni Häppölä, Ville Hirvonen ja Matti Kaltiainen.

Juha Pajuoja, 38, siirtyy Ilveksen kakkosvalmentajan paikalta Ässien pääkäskijäksi. Pesti on Pajuojan ensimmäinen SM-liigajoukkueen vastuuvalmentajana. Miehen kirkkain meriitti on Ilveksen A-nuorten luotsaaminen Suomen mestariksi vuonna 2005. Lisäksi Pajuoja on toiminut ykkösvalmentajana kahden kauden ajan Mestiksessä Kokkolan Hermeksessä.

– Aloimme miettiä valmentajaratkaisua oikeastaan jo vuosi sitten keväällä, ja teimme kattavan kartoituksen eri nimistä. Apuna oli myös monenlaisia asiantuntijoita. Helpolla ei Ässien valmentajaksi missään nimessä pääse, seuran puheenjohtaja Pentti Ahola selvitti.

Pajuojan sopimus on mallia 1+2. Samalla Ässät aloittaa uuden kolmen vuoden projektin, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa taloustilanne ja urheilullinen menestys.

Aisaparikseen Pajuoja saa perusporilaisen , joka palaa Ässiin neljän kauden tauon jälkeen. Välivuosiensa aikana Härkälä valmensi Porin Kärpät kolmesti peräkkäin kaukalopallon Suomen mestariksi.

Ässien kolmantena valmentajana jatkaa puolestaan Pasi Kaukoranta. Porilaiset hakevat johtoryhmäänsä vielä maalivahtivalmentajaa.

Häppölä suurin kaappaus

kommentteja

Haastattelu: Häppölä valitsi peliajan
[lue lisää]Haastattelu: Uuden valmennuksen uudet sloganit
[lue lisää]Haastattelu: Kaltiainen hakee läpimurtoa
[lue lisää]

Pelaajapuolella porilaiset ovat tehneet siis viisi uutta sopimusta. Kovin värväys on HIFK:ssa viime kaudella 15 maalia mättänyt sentteri Toni Häppölä. Häppölä siirtyy pääkaupungista Poriin kahden vuoden sopimuksella.

Matti Kaltiainen saapuu Espoon Bluesista vahvistamaan Ässien maalivahtiosastoa. Erittäin lahjakkaaksi maalivahdiksi luonnehdittu Kaltiainen solmi Ässien kanssa sopimuksen mallia 1+1.

Pajuojalle tuttuja miehiä tupsukorvista ovat ruotsalaista Växjötä viime kaudella edustanut hyökkääjä Ville Hirvonen sekä Yhdysvaltain yliopistosarjasta Suomeen palaava lupaava puolustaja Anssi Tieranta. Porilaisten haaviin on tarttunut myös 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä Tom Wandell. Taitavaksi luonnehdittu Dallasin varaus siirtyy Ässiin Södertäljesta. Hirvosen ja Wandellin sopimukset ovat yksivuotisia, Tieranta pelaa Porissa puolestaan kaksi seuraavaa kautta.

Jatkosopimuksia Ässät on solminut viiden nuoren pelaajansa kanssa. Jussi Rynnäs (1v), Tuomas Huhtanen (2v), Niko Koskela (2v), Mika Halava ja Petteri Tasku (1v) jatkavat patapaidoissa. Lisäksi Ässien A-juniori Tino Sandhu on solminut Ässien kanssa try-out-sopimuksen. Kaikkiaan porilaisilla on nyt 25 sopimusta tulevaksi kaudeksi.

Joukkuetta täydennetään myöhemmässä vaiheessa vielä muutamalla pelaajalla. Haussa on muun muassa kiekollisen pelin taitava puolustaja. Ässiin yhdistetyn seuran oman kasvatin Markku Tähtisen tilanne on toimitusjohtaja Jukka Hirsimäen mukaan vielä auki. Lisäksi Hirsimäki halusi kommentoida ilman sopimusta olevan Juha Kiilholman tilannetta.

– Tarjosimme Kiilholmalle sopimusta joulutauolla sekä runkosarjan jälkeen. Molemmilla kerroilla vastaus oli ei. Mitään vastatarjousta sieltä suunnasta ei ole kuulunut, joten meidän osalta neuvottelut on tällä erää jäissä.

Ulkomaalaispelaajien suhteen Ässissä ei näillä näkymin tapahdu liikehdintää ennen elokuuta. Viime kauden ulkomaalaisista Rob Hiseyn jatko kiinnostaa pataseuraa. Keskiikkona Helsingissä olkapääleikkaukseen menevän Matt Nickersonin tulevaisuuteen palataan vasta sairausloman jälkeen. Justin Forrest ei sen sijaan ole enää palaamassa Eurooppaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle