Ässien myyntikaruselli pyörähti käyntiin

LIIGA / Uutinen
Ässät aloitti säästötalkoonsa myymällä kanadalaishyökkääjänsä Richard Rochefortin Sveitsin liigan Ambri-Piottaan.

26-vuotias Richard Rochefort saapui Poriin kauden kynnyksellä. Kanukkisentterin hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Dave Duerden oli telonut harjoituksissa nilkkansa niin pahasti, että hänen kautensa päättyi jo ennen kuin se ehti alkaakaan.

Rochefort sijoitettiin heti ykkösketjun keskushyökkääjäksi. Ensimmäiset pelit menivät tuntumaa hakiessa ja juuri kun näytti, että mies pääsisi vauhtiin, hän loukkasi polvensa. Polvivamma piti Rochefortin sivussa 11 pelin ajan.

Kauden edetessä Rochefortin rooli Ässissä pieneni ja pahimmillaan mies putosi jopa nelosketjuun. Loukkaantumisten myötä hän pääsi taas isompaan rooliin, mutta tulos jäi edelleen turhan heikoksi. Kaikkiaan Rochefort teki pelaamassaan 32 ottelussa tehot 5+6=11. Aloituksissa Rochefort oli liigan eliittiä, mutta muuten hän ei täyttänyt niitä odotuksia joita häneen asetettiin, joten myyntilistalle joutuminen oli varsin odotettua.

Kanukkisentterin loppukauden työnantaja löytyi siis Sveitsistä. Paikallisessa liigassa kahdeksantena majaileva Ambri-Piotta tarvitsi vahvistuksen hyökkäyspäähänsä varmistaakseen play offs-paikkansa. Tasan vuosi sitten samainen Ambri hankki silloinkin säästölinjalle ajautuneen Ässien riveistä Jan Lipianskyn.

Rochefortin lähtö ei suuremmin heikennä Ässiä, siksi vaatimaton miehen panos oli. Seitsemän pistettä play offs-viivasta jääneen porilaisseuran odotetaan kuitenkin loppuviikolla tekevän radikaalimpiakin kauppoja, jotka vaikuttanevat joukkueen iskukykyynkin. Runkomiehistä syvimmät lähtökuopat on kaivettu Markku Tähtisen ja Pasi Peltosen alle, mutta mikäli markkinoilta löytyy kiinnostusta, saattaa useampikin pelimies karistaa Isomäen tomut luistimistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle