Ässät vahvistuu viidellä pelaajalla

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät julkaisi torstaina viisi uutta pelaajaa. Patapaidan pukevat syksyllä ylleen Shaun Heshka, Patrik Moisio, Sami Lähteenmäki, Jyri Marttinen sekä tuore Suomen mestari Tuomas Pihlman.

Ässät on tehnyt yhden vuoden sopimuksen puolustaja Shaun Heshkan kanssa. 26-vuotias kanadalainen siirtyy Poriin AHL:stä.

– Heshka on kiekollinen puolustaja ja hänellä on hyvät johtajaominaisuudet. Hän tuo ylivoimapeliimme lisää tehoja ja variaatioita, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kertoo seuran tiedotteessa.

Kaudella 2011–2012 Heshka edusti Binghamtonia ja Peoriaa yhteensä 70 ottelussa ja iski 19 (4+15) tehopistettä.

Ässät haali riveihinsä myös mitalimiehiä, kun seura vahvisti jo aiemmin julkaistujen SM-liigan finaalisarjaa tahkonneiden JYPin Tuomas Pihlmanin ja Pelicansin Jyri Marttisen siirtymisen patapaitaan.

– Pihlman on hyvä hyökkäyssuunnan pelaaja ja erittäin vahva pelaajatyyppi. Uskomme, että hän nousee takaisin huipputasolleen Ässissä, Toivola kommentoi.

– Marttinen on erittäin luotettava yleispuolustaja. Hän pystyy pelaamaan ylivoimapeliä ja hän on todella kova taistelija. Häneltä löytyy myös tarvittaessa kovuutta oman maalin edessä. Marttinen on pelaaja, joka on todella arvostettu omassa joukkueessa ja vihattu vastustajien keskuudessa.


Tuomas Pihlman hyökkää ensi kaudella Ässissä.

29-vuotiaan Pihlmanin alkukausi kärsi loukkaantumisista, ja laituri onnistui takomaan kaiken kaikkiaan 58 ottelussa 20 (8+12) tehopistettä ja keräämään 34 jäähyminuuttia. Sopimus pitää kauden 2011–2012 Suomen mestaruutta vyöllään kantavan Pihlmanin Porissa kaksi vuotta.

Puolustaja Marttinen taas vahvistaa porilaistiimiä kaksivuotisella sopimuksella. Menneellä kaudella hopeamitalisti ehti yhteensä 65 ottelussa nakuttamaan tehot 4+4=8. Jäähyminuutteja Marttiselle kertyi huimat 123.

Jatkosopimuksen Ässät solmi Sami Mutasen kanssa. Kaksi vuotta Porissa pelanneen Mutasen uusi sopimus kestää ensi kauden. Päättyneellä sesongilla Mutanen pelasi 44 ottelua tehoin 6+7=13.

Ässien joukkue vahvistuu menneellä kaudella TUTOn riveissä pelanneella Patrik Moisiolla. 20-vuotias hyökkääjä keräsi 11 ottelussa tehot 2+1=3 ja kulutti jäähypenkkiä yhteensä 22 minuuttia. Moisio joutui seuraamaan Mestis-joukkueensa otteita pitkään katsomosta käsin ikävän polvivamman takia. Hyökkääjän sopimus Ässien kanssa kattaa kauden 2012–2013.

Niin ikään Ässien tulevan kauden nuorisokaartiin ilmoittautuu mukaan kaudella 2010–2011 Mikkelin Jukureita edustanut, mutta viime sesongin jalkavamman takia taukoa pitänyt Sami Lähteenmäki. Kaksivuotisella sopimuksella Poriin siirtyvä hyökkääjä on aiemmin edustanut SM-liigatasolla HPK:ta 45 ottelun verran.

– Molemmat nuorten hyökkääjät kärsivät viime kaudella pahoista loukkaantumisista, mutta ovat nyt täydessä pelikunnossa. Uskomme, että Lähteenmäki pystyy iskemään maaleja myös SM-liigassa ja Moisio on pelityyliltään sitä, mitä viime kauden joukkueesta jäi puuttumaan. Hän taklaa paljon ja kovaa, eikä pelkää mitään. Uskomme, että Moisiosta tulee yksi yleisön suosikkipelaajista, Toivola kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle