Ässät vahvistuu kahdella jenkkipelaajalla ja juniorilla

LIIGA / Uutinen
Arttu Ruotsalainen vaihtaa Kärpät Ässiin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Porin Ässien kokoonpano täydentyy, kun patapaitoihin liittyvät Pat Mullane, Troy Vance, Arttu Ruotsalainen ja Eemeli Räsänen.

Ässiin saapuu yksivuotisilla sopimuksilla Yhdysvalloista keskushyökkääjä Pat Mullane ja puolustaja Troy Vance. Mullane saapuu Poriin ECHL:stä, jossa hän kokosi viime kaudella 62 tehopistettä 72 ottelussa. Toissa kaudella 24-vuotias Mullane pelasi myös AHL:ssä 46 ottelun verran.

– Mullane on pelitaitava keskushyökkääjä. Hän tekee hyvin peliä ja tuo joukkueeseen luisteluvoimaa. Hän on aikanaan ollut yliopistojoukkueen kapteeni, joten kyseessä on henkisesti vahva pelaaja, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kertoo uudesta hankinnasta joukkueen tiedotteessa.

– Hän on pelannut vakuuttavan uran yliopistosarjassa ja odotamme häneltä tehoja kärkiketjun takaa.

Puolustaja Vance saapuu Ässiin vuokrasopimuksella yhteistyöjoukkue Dallas Starsista. Vance on Starsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2011 ja pelasi Mullanen tavoin viime kaudella ECHL:ssä, jossa syntyi 11 tehopistettä 61 ottelussa.

– Vance on hyvä all around -puolustaja. Hänen sopimuksensa sisältää syyskuun alkuun asti ulottuvan koeajan, Toivola kertoo.

Juniorit Oulusta ja Joensuusta

Ässät on solminut myös pidemmät sopimukset hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen ja puolustaja Eemeli Räsäsen kanssa. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissakin esiintynyt 17-vuotias Ruotsalainen siirtyy Porin Oulun Kärpistä, jossa hän pelasi 46 ottelua Kärppien A-junioreissa saaden aikaiseksi 33 tehopistettä. Ruotsalaisen sopimus on mallia 2+1-vuotta.

Räsänen on isokokoinen 16-vuotias joensuulaispuolustaja, joka pelasi viime kaudella sekä A-, B-, että C-junioreissa Joensuun Jokipojissa. Hän pääsi edustamaan myös Suomea kahdeksassa alle 16-vuotiaiden maaottelussa. Räsäsen sopimus on suoraan kolmevuotinen.

– Tarkoitus on tehdä molemmista kolmen vuoden sisällä liigapelaajia. Kiire ei ole ja haluamme poikien kehittyvän rauhassa. Jos he pystyvät nousemaan edustusjoukkueeseen aikaisemmin, niin olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä, mutta tärkeintä on saada heille hyvää valmennusta, peliaikaa ja sitä kautta kehitystä, Toivola kommentoi nuorten sopimuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle