Ässät vahvistuu Jason Williamsilla

LIIGA / Uutinen
Detroitin NHL-sentteri Jason Williams saapuu SM-liigaan ja Porin Ässiin.

Jason Williams pukee patapaidan päälleen.

Maanantain Satakunnan Kansa tietää Jason Williamsin saapuvan Poriin huomenna. Williams saapuu Poriin juuri ennen Lukko-ottelua. Debyyttinsä patapaidassa mies tekee kuitenkin lauantaisessa kotipelissä JYPiä vastaan. Williamsin sopimus kattaa kauden loppuun, mutta jos NHL-lakko loppuu, palaa mies heti takaisin Detroitiin.

Williams on 24-vuotias oikealta laukova keskushyökkääjä. Kanadalainen on pelannut uransa aikana enimmäkseen AHL:ssä, mutta viime kaudella miehen pääasiallinen pelipaikka oli Red Wingsin joukkueessa. 49 NHL-ottelussa Williams sai aikaiseksi kuusi maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Williamsin rooli ja pelipaikka joukkueessa ratkeaa viikonlopun jälkeen. Williams on aikaisemmin pelannut niin sentterinä kuin laiturinakin.

– Emme odota Williamsista mitään sateentekijää. Lähinnä hän tuo leveyttä hyökkäyskalustoomme. Samalla halusimme antaa faneillemme lisäväriä kaukaloon. Onhan tämä aika ainutkertainen tilaisuus saada änärijätkä joukkueeseen. Mies on harjoitellut syksyn paikallisen joukkueen kanssa, eihän me tänne mitään keskenkuntoisia voida ottaakaan,
kertoilivat valmentaja Mika Toivola ja toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki yhdessä.

– Pelaajabudjettimme on jo täynnä, joten ilman ulkopuolisia rahoittajia Williams ei meillä pelaisi. Teimme useita uusia yhteistyösopimuksia, joista suurin osa oli nykyisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Ei saa myös unohtaa Kari Takon merkitystä kontaktien solmimisessa.

Ässien ulkomaalaiskiintiö täyttyy Williamsin saapumisen myötä. Joukkueessa pelaavat uuden sentterin lisäksi kanadalaiset Scott Langkow ja Greg Classen sekä latvialaispuolustaja Olegs Sorokins.

» Lähetä palautetta toimitukselle