Ässät vahvisti sekä edustus- että juniorijoukkuettaan

LIIGA / Uutinen
Ari Ahonen on uusin oppilas Ässien maalivahtikoulussa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät hankki Matti Kuparisen ja Ari Ahosen kaksivuotisilla sopimuksilla. Entinen ässähyökkääjä Marko Kivenmäki vahvistaa A-nuorten valmennusta.

Ässät vahvisti hyökkäystään ja maalivahtiosastoaan kokeneilla pelimiehillä. Ässien kapteeninakin toiminut porilaiskasvatti Matti Kuparinen hakee paikkaa joukkueen kärkiketjuista, ja porilaisorganisaation johdolle tuttu Ari Ahonen torjuu kaksi seuraavaa kautta ässämaalilla.

− Neljä vuotta on vierähtänyt lähdöstäni, mutta aina olen tarkkailut, miten joukkueella menee. Pelaajatyyppinä olen melko samanlainen edelleen, mutta toki maailmaa olen nähnyt tässä välissä, kertoo Kuparinen.

− Pori on ollut tunnetusti vierasjoukkueelle paha paikka pelata, nyt on mukava kokea se tällä puolella. Kiva on palata Liigaan ja joukkueeseen, missä vähän puolustetaankin. KHL:ssä ajatellaan enemmän vain hyökkäämistä, miettii Ahonen.

Ässissä suurimman osan urastaan pelannut Marko Kivenmäki liittyy Petteri Niittysen johtamaan A-nuorten valmennusryhmään.

− Olen lätkäjätkä. Veri vetää hallille, vaikka yritin välillä olla pois. Paperinpyöritys on jonkun muun kuin minun juttu. Yritän omalla kokemuksellani kertoa nuorille, mitä ammattilaisjääkiekko vaatii.

− Ei tässä ole tavoitteena olla joku Scotty Bowman, heittää Kivenmäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle