HPK - JUK
KAL - TAP
KOO - ILV
KÄR - TPS
SPO - IFK
ÄSS - JYP
FLA - BUF 2.00
NJD - PIT 2.00
PHI - TBL 2.00
CAR - NYR 2.00
MTL - CBJ 2.30
STL - TOR 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - NSH 3.30
EDM - ARI 4.00

Ässät solmi kolme jatkosopimusta

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät on tehnyt jatkosopimukset omien kasvattiensa Jesse Jyrkkiön, Miro Rahkolan ja Jesse Laaksosen kanssa. Jyrkkiön ja Laaksosen sopimukset ovat kaksivuotisia, kun taas Rahkola pisti nimensä yhden vuoden mittaiseen jatkosopimukseen.

Ässät kasvatti ensi kauden sopimuspelaajiensa määrää sorvaamalla jatkosopimukset kolmen porilaiskasvatin kanssa. Patapaidan pukevat myös jatkossa päällensä puolustajat Jesse Jyrkkiö ja Miko Rahkola sekä hyökkääjä Jesse Laaksonen.

Taidokkaalla ylivoimaosaamisellaan paikkansa Ässien pelaavasta miehistöstä ottanut 20-vuotias Jyrkkiö on toisen polven patapakki, joka jatkaa näin ollen isänsä Juhan viitoittamalla tiellä porilaismiehistön peräpään kapellimestarina. Kuluvalla kaudella käsistään taitava Jyrkkiö on ehtinyt nakuttaa 26 ottelussa tehot 3+11, jolla heltiää ässäpakiston tehokkaimman miehen titteli.

– Sain Ässiltä tarjouksen jo hyvissä ajoin, mutta halusin odottaa ensi kauden valmennuskuvion selkeytymistä. Sitten kun selvisi, että Pekka Rautakallio jatkaa täällä, niin päätös jatkosopimuksesta oli helppo, toteaa Jyrkkiö tyytyväisenä.

Jyrkkiön tavoin ässäpakiston nuoreen kaartiin kuuluva Miro Rahkola, 21, iski nimensä toimitusjohtaja Jukka Hirsimäen tarjoamaan jatkopahviin. Kuluvalla pelisesongin aikana Ässien riveissä yhteensä 12 liigaottelussa esiintynyt Rahkola ei vielä pistetiliään ole saanut auki, mutta 15 A-nuorten SM-liigakamppailussa mies on nakuttanut kuusi (1+5) tehopinnaa tilastoihinsa.

– Jatkosopimuksesta on todella hyvä fiilis. Ässissä on hyvä valmennus ja tunnen, että olen kehittynyt täällä ja tulen jatkossakin kehittymään, maiskutteli Rahkola.

Kolmas patapakassa jatkava pelaaja on kuluvan kauden aikana puolestaan kolmessa liigamittelössä kokemusta vyölleen hankkinut 20-vuotias hyökkääjä Jesse Laaksonen. A-nuorten SM-liigassa 21 ottelussa tehot 11+14 takonut Laaksonen hakee vielä lopullista läpimurtoaan miesten tasolle.

– Hienoa, että oman nuoret pelaajamme haluavat jatkaa kasvattajaseurassaan. Tarjoamme nuorille pelaajillemme loistavan mahdollisuuden kehittyä ja uskomme vahvasti, että omien nuorten pelaajiemme avulla saavutamme tulevaisuudessa urheilullista menestystä, suitsuttaa toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

– Tavoitteena on, että saamme omat nuoret pelaajamme jatkamaan täällä ja suuremman osan kanssa on jo jatkosopimukset tehtynä. Muutaman pelaajan kanssa on edelleen neuvottelut käynnissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle