TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Ässät solmi kaksi jatkopestiä

LIIGA / Uutinen
Ässät on päässyt yhteisymmärrykseen Marko Toivosen ja Atte Pentikäisen kanssa. Molemmat tornipuolustajat jatkavat Porissa yhden vuoden sopimuksilla.

Sekä Marko Toivonen, 27, että Atte Pentikäinen, 22, siirtyivät patapaitaan viime keväänä. Molemmat ylsivät ensimmäisellä ässäkaudellaan kelvolliseen suoritukseen.

Lukko-kasvatti Toivonen nousi nopeasti Ässien luottopuolustajien joukkoon. 197 senttinen ja 107 kiloinen laitilalainen pelasikin uransa toistaiseksi parhaan liigakautensa. Siitä osoituksena myös henkilökohtainen piste-ennätys. 54 pelissä Toivonen saalisti tehot 5+6=11. Rangaistusminuutteja kertyi 62.

Toivonen on ollut urallaan melkoinen kiertolainen. Ässien ja Lukon lisäksi mies on edustanut liigassa Ilvestä ja HPK:ta, 1. divisioonassa/Mestiksessä Hermestä, Jää-Kotkia ja FPS:aa. Lisäksi Toivonen on käynyt myös Norjan pääsarjassa Storhamarin riveissä.

Juupajoelta lähtöisin olevalle Pentikäiselle päättynyt kausi oli puolestaan uran ensimmäinen SM-liigassa. Otteet olivat melko lupaavia, joskin hivenen ailahtelevia. Tornikolmikon piskuisin (194 cm, 100 kg) sai kasaant tehot 2+1=3, ja rangaistusminuutteja kertyi peräti 97.

Pentikäinen on ammentanut kiekko-oppinsa Tapparan junioreissa. Ennen Poriin tuloaan hän kiekkoili kauden Mestiksessä KooKoon paidassa.

Ässillä on nyt kasassa kaikkiaan 14 pelaajasopimusta. Lisäksi joukkueen harjoitusringissä on omia junioreita. Kesän aikana seura ottaa joitakin pelaajia myös koeajalle. Tällä hetkellä näyttöjä antaa mm. 20-vuotias Jokereiden kasvatti Niko Vainio.

Porilaisten hankintalistalla on yhä ainakin ykkössentteri, kaksi laitahyökkääjää ja kaksi puolustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle