IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Ässät pitää Sami Mutasen ja Kristian Ruisman

LIIGA / Uutinen
Koeajalla olleet hyökkääjät Sami Mutanen ja Kristian Ruisma pelaavat Ässissä alkavalla liigakaudella. Ruisman sopimus on kaksivuotinen, Mutasen sopimuksessa on optio seuraavasta kaudesta.

Sami Mutanen, 25, voitti viime kaudella Mestiksen mestaruuden Jokipojissa. Mutanen pelasi 34 ottelua ja keräsi niissä 19 tehopistettä. Hän pelasi myös SM-liigaa Bluesissa kaksi ottelua.

– Todella hyvä fiilis, kun sain sopimuksen Ässiin. Sitä olin täällä hakemassakin. Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka ja auttaa joukkuetta, Mutanen sanoo Ässien tiedotteessa.

Kristian Ruisma, 20, on Ässien kasvatti ja keskushyökkääjä, joka pelasi viime kaudella A-nuorten SM-liigassa 38 ottelua ja tehtaili niissä 34 tehopistettä.

– Olen tyytyväinen, että saan jatkaa Ässissä. Tavoitteenani on ensi kaudella päästä pelaamaan jossakin vaiheessa SM-liigaa ja sen jälkeen vakiinnuttaa pelipaikka siellä, Ruisma sanoo.

Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki on tyytyväinen sopimuksista.

– Molemmat pelaajat vakuuttivat valmennusjohdon kesän aikana. Ruisma on oman juniorikoulumme kasvatti ja hänen sukunimestäänkin voi päätellä, että huippujääkiekkoilijan geenejä löytyy, Hirsimäki toteaa ja viittaa Ruisman isään Veli-Matti Ruismaan, joka pelasi Ässissä aikoinaan yli 300 ottelua ja takoi niissä lähes 300 tehopistettä.

– Ruisma on lahjakas ja monipuolinen sentteri, jonka odotetaan ottavan paikkansa Ässien edustusjoukkueessa tulevina vuosina.

Mutaseen kohdistuu suuremmat odotukset lyhyellä aikavälillä.

– Sami Mutaselta odotetaan läpilyöntiä SM-liigatasolla. Hän tuo joukkueeseen luisteluvoimaa sekä aktiivista karvauspelaamista, Hirsimäki sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle