Ässät pestasi Sami Mutasen

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät on tehnyt 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen viime kaudella Joensuun Jokipoikien riveissä kiekkoilleen Sami Mutasen kanssa.

Joensuussa kiekko-oppinsa saanut ja Mestiksen mestaruuden viime kaudella Jokipoikien riveissä voittanut 25-vuotias Sami Mutanen siirtyy Ässiin 1+1-vuotisella sopimuksella, joka sisältää syyskuun loppuun asti kestävän koeajan.

– Hieno fiilis kun saan mahdollisuuden näyttää. Ässien nuori ja työteliäs joukkue sopii hyvin omiin vahvuuksiini, joita ovat luistelu ja työnteko. Tykkään tehdä hommia molempiin suuntiin. Hyvän luistelun avulla pystyn luomaan paikkoja ja pelaan tilanteet aina loppuun asti. Nyt laitan kaiken likoon, että saan pelipaikan Ässistä, toteaa Mutanen.

Työteliäs laitahyökkääjä kuului joensuulaisten luottopelaajiin nakutellen yhteensä 43 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 8+12. Mutasella on vyöllään myös aiempaa SM-liigakokemusta, sillä mies kävi kesken viime kauden 2009–2010 kahden ottelun mittaisella pikavisiitillä Espoon Bluesin sotisovassa.

Sopimuksia myös omille kasvateille

Mutasen lisäksi Ässät ilmoitti solmineensa yksivuotiset sopimukset viime kaudella seuran A-nuorten riveissä kiekkoilleiden puolustaja Jami Laineen ja hyökkääjä Samuli Virkkusen kanssa.

Laine, 19, pelasi ässäpaidassa A-nuorten SM-liigassa yhteensä 37 ottelussa, joissa miehen tilille merkittiin kaksi (1+1) tehopistettä.

– Tämä on hieno mahdollisuus. Tavoitteena on päästä pelaamaan edustusjoukkueessa mahdollisimman paljon, Laine tuumii.

19-vuotias Virkkunen täräytti itsensä puolestaan A-nuorten SM-liigan maalikuninkaaksi, yhdessä Kärppien Julius Junttilan kanssa, iskemällä runkosarjassa maireat tehot 27+22. Kevään viidessä pudotuspelissä Virkkuselle merkittiin neljä maalia.

– On mukavaa jäädä omaan kasvattajaseuraan pelaamaan. Tavoitteenani on raivata paikka SM-liigassa. Tässä vaiheessa ei kannata puhua A-nuorista tai Mestiksestä. Teen parhaani, että pääsen pelaamaan edustusjoukkueessa tulevalla kaudella, Virkkunen kommentoi.

Ässillä on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 27 pelaajasopimusta tulevalle SM-liigakaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle