JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Ässät löysi Taimen korvaajan

LIIGA / Uutinen
Garrett Staffordilla on NHL-kokemusta muun muassa Phoenix Coyotesin paidassa.
Kuva © Getty Images
Ässät vahvistaa takalinjojaan jenkkipakki Garrett Staffordilla.

Pitkään hiljaiseloa sopimusrintamalla pitänyt Porin Ässät on löytänyt korvaajan KHL:ään karanneelle Tommi Taimelle. Patapakiston uusin nimi on yksivuotisen pelaajasopimuksen porilaisten kanssa allekirjoittanut 34-vuotias Garrett Stafford.

– Puolustajan hankinta tuli akuutiksi, kun Taimi siirtyi KHL:ään. Toivotamme hänelle onnea ja menestystä uuden haasteen parissa, toteaa Ässien urheilujohtaja Mika Toivola.

Tähänastisella urallaan Stafford on ehtinyt kerätä vyölleen 666 AHL:n runkosarjaottelua sekä 60 pudotuspelikamppailua. Mieheltä löytyy myös NHL-kokemusta yhteensä seitsemän ottelun verran Detroit Red Wingsin, Dallas Starsin ja Phoenix Coyotesin peliasuista.

Kokenut yhdysvaltalaispuolustaja pelasi viime kauden puoliksi SHL:n Färjestads BK:ssa sekä Sveitsin pääsarjajoukkue Genève-Servette HC:n miehistössä.

– Stafford on erinomainen yleispuolustaja, joka pystyy avaamaan peliä hyvin ja tukemaan hyökkäyksiä. Omassa päässä hän on erittäin varma puolustaja, joka pystyy pelaamaan isot minuutit ja kantamaan vastuuta, Toivola suitsuttaa.

Staffordin hankinnan lisäksi Ässät vahvisti Jatkoajan jo aiemmin uutisoiman keskushyökkääjä Antti Kerälän, 27, siirtyvän patapaitaan yksivuotisella pelaajasopimuksella.

– Kerälä tuo leveyttä meidän ratkaisurintamaamme ja haemme yhdessä uutta nousua. Joukkueessamme on nyt viidellä keskushyökkääjällä liigakokemusta, joten keskellä tilanne on hyvä, kommentoi Toivola.

Ässät on tehnyt myös juniorisopimuksen keskushyökkääjä Joonas Huovisen, 20, kanssa. Viime kaudella A-nuorten SM-liigassa Lukkoa, NAHL:ssa Bismarck Bobcatsia sekä NA3HL:ssa Twin City Steelia edustanut Huovinen vahvistaa lähtökohtaisesti porilaisseuran A-nuoria.

– Haemme pelaajamarkkinoilta vielä kahta kärkiketjujen laitahyökkääjää, Toivola selventää ässämiehistön rakennussuunnitelmiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle