Ässät julkaisi tukun uusia sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Matalaa profiilia kevään pelaajasiirtorumbassa pitänyt Porin Ässät iski vihdoin perjantaina tiskiin nipun uunituoreita pelaajasopimuksia. Kontrahtien määrä nousi merkittävästi entisestä neljästä, mutta kaikkia palapelin osasia nyt esitellystä pelaajalistasta ei vielä löydy.

Täysin uusia Ässä-paidan kantajia ovat puolustajat Jarkko Glad (JYP) ja Pekka Kangasalusta (TPS) sekä hyökkääjät Tuomo Harjula (Kärpät), Kristian Kuusela (Tappara), Tomi Pöllänen (KooKoo) ja Reino Soijärvi (KooKoo). Heistä Tomi Pöllänen oli viime kaudella Mestiksen pistepörssinelonen ja All Stars –kentällisen laitahyökkääjä, Reino Soijärvi puolestaan pistepörssin 14. Liigatasolla noviisi Kristian Kuusela puolestaan pelasi viime kaudella Tapparan A-junioreissa ja neljä peliä FPS:n Mestis-ryhmässä. Hän on syntynyt vuonna –83 ja esiintynyt tiiviiseen tahtiin eri ikäkausimaajoukkueissa.

Paluumuuttajien sarakkeeseen merkitään puolustaja Antti Boman (Gislaved, Ruotsi) ja hyökkääjä Timo Hakanen (Lustenau, Itävalta). Jatkosopimukset on solmittu hyökkääjien Samu Wesslinin, Timo Salosen, Juha Kiilholman, Janne Mäkelän, Joose Lipposen ja Mikko Peltosen sekä puolustajien Timo Ahmaojan ja Mika Rontin kanssa. Näin ollen Ässillä on nyt kasassa 21 pelaajasopimusta.

"Sarjan taistelevin joukkue"

Ässät on asettanut selväksi teemaksi, että ensi kauden patapakka nojaa kovaan työntekoon.

- Kovana tavoitteenamme on olla sarjan taistelevin joukkue, ja tämä on pidetty mielessä myös pelaajapakkaa kasattaessa. Ajatuksena on ollut pyrkiä luomaan hyvä ja yhteen hiileen puhaltava joukkue, jonka menestys ei nojaa vain muutamaan omaan pussiinsa pelaavaan yksilöön. Myös fyysinen kunto on tarkoitus pistää parhaalle mahdolliselle mallille, jotta pelaajat olisivat tikissä sekä kauden ensimmäisessä että viimeisessä pelissä, vastuuvalmentaja Toivola vakuutti.

- Ässät tulee ensi kaudella pelaamaan fyysistä kiekkoa, johon tietenkin yhdistetään myös taitoa. Uskoakseni meidän omasta pelisysteemistämme muodostuu ensi kaudella Ässien tavaramerkki, ja siihen on jokaisen pelaajan myös sitouduttava. Joukkueeseen tahdotaan hankkia vain sellaisia pelaajia, jotka tänne todella haluavat ja jotka me myös haluamme ottaa.

Ulkomaalaiset tarkistetaan rauhassa

Perjantaina julkistetusta pakasta ei vielä löytynyt yhtään vierasperäistä nimeä. Niitä on kuitenkin odotettavissa, sillä verkkoja on vesillä ja neuvottelutkin toimitusjohtaja Antti Heikkilän mukaan mahdollisesti loppusuoralla.

- Ulkomaalaisten pelaajien kanssa ei tahdota hosua, vaan tehdä hyvää skouttausta ja hankkia todellisia vahvistuksia.
Kotimaisten pelaajiemme tavoin myös ulkomaalaisvahvistuksilla on oltava tavoitteita ja kunnianhimoa. Jos tämä ei olisi ajatuksena, niin nimiä olisi varmasti jo julkistettu, Mika Toivola totesi.

- Me emme halua tehdä sitä virhettä, että kovalla kiirellä hankitaan joukkueeseen joku, kenet vain satutaan saamaan. Sitä joutuisi helposti katumaan syyskuussa.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Ässät on ollut kiinnostunut ainakin muutamasta slovakkipelaajasta. Yhtenä mahdollisena ulkomaalaiskombinaationa on ollut esillä yhden puolustajan ja kahden hyökkääjän hankkiminen.

ÄSSÄT 2002-2003

(suluissa sopimuksen kesto)

Maalivahti:
Kristian Antila (1)

Puolustajat:
Pasi Peltonen (2)
Jarkko Glad (1)
Timo Ahmaoja (1)
Antti Boman (1)
Mika Rontti (1+1)
Pekka Kangasalusta (1)

Hyökkääjät:
Markku Tähtinen (1+1)
Jari Korpisalo (1)
Timo Salonen (2)
Samu Wesslin (2)
Timo Hakanen (1+1)
Tuomo Harjula (1)
Tomi Pöllänen (1)
Reino Soijärvi (1)
Juha Kiilholma (1)
Janne Mäkelä (2+1)
Joose Lipponen (1)
Kristian Kuusela (2)
Mikko Peltonen (1)
Masi Marjamäki (2)

» Lähetä palautetta toimitukselle