Ässät ja Stars yhteistyöhön

LIIGA, NHL / Uutinen
Porin Ässät ja Dallas Stars ovat virittelemässä yhteistyötä, jonka toivotaan tulevaisuudessa hyödyttävän molempia osapuolia. Organisaatioiden konkreettinen kanssakäyminen alkaa heti heinäkuun lopulla, kun Ässien valmentaja Mika Toivola matkustaa viikoksi Teksasin aurinkoon.

Toivola lähtee vetämään Starsin uusien lahjakkuuksien leiriä, jolle osallistuu kymmenen eurooppalaista pelaajaa - heidän joukossaan Bluesin Jarkko Immonen, JYP:n Tuomas Mikkonen, Kärppien Jussi Jokinen ja Jokereiden Niko Vainio. Leiriä vetää Toivolan lisäksi myös yksi pohjoisamerikkalainen valmentaja.

- Otan reissun opintomatkana. Uskon saavani siitä paljon irti, Mika Toivola kommentoi.

Ässien ja Starsin yhteistyö jatkuu elokuussa, kun joukko Dallasin pelaajia saapuu ottamaan osaa Ässien harjoituksiin. David Bararuk, Trevor Daley, John Erskine, Dan Jancevski ja Martin Vagner sekä Dallasin kakkosvalmentaja Mark Lamb ja farmiseura Utah Grizzliesin luotsi Don Hay viipyvät Porissa kymmenkunta päivää.

- Dallas haluaa kehittää pelaajiaan, ja tämä on hyvä keino siihen. Mika Toivola on valmentaja, joka tunnetaan nimenomaan kyvyistään nuorten pelaajien taitojen kehittäjänä, Dallasin kykyjenetsintää Pohjoismaissa johtava Kari Takko kehui.

- Nyt otetaan kuitenkin vasta yhteistyön ensiaskel. Jatko riippuu siitä, miten homma lähtee toimimaan.

Ässien ulkomaalaiskiintiö on täynnä, joten vielä ensi kaudella ei Ässissä tulla näkemään Dallasin tulevaisuudenlupauksia. Mahdollista kuitenkin on, että tulevaisuudessa Dallasin ja Ässien yhteistyö tuo patapaitaan myös varsinaisia ulkomaalaisvahvistuksia.

- Pohjoisamerikkalaisia pelaajia tänne on hankala saada sikäläisen pelaajapulan takia. Sveitsissä ja muissa jääkiekon ”kehitysmaissa” on kuitenkin sellaisia pelaajia, jotka saattaisivat tulla kyseeseen ja olla täällä vahvistuksia, Takko mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle