Ässät ja Lukko kohtasivat synteettisellä jäällä

LIIGA / Uutinen
Satakuntaliiton järjestämässä tapahtumassa Helsingin keskustassa kohtasivat arkiviholliset Ässät ja Lukko, tosin tällä kertaa ulkoilmassa sekä alustana toimineella synteettisellä jäällä.

Kahden satakuntalaisjoukkueen kohtaaminen oli ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun pääsarjatason joukkueet mittelivät voimiaan ulkojäällä. Erikoista oli myös ajankohta sekä alustana toiminut synteettinen jää. Muovisesta keinojäästä rakennettu pelialusta oli normaalia pienempi, eikä 20x30 metrin kentällä pelannut kerrallaan kuin kolme pelaajaa ja maalivahti kummaltakin joukkueelta.

Peli itsessään ei erikoisuuksia tarjonnut, sillä erikoinen alusta piti huolen pelin hitaasta temmosta. Ottelu tuntui kuitenkin viihdyttävämmältä mitä keväiset playout-ottelut Lukon ja Ässien välillä. Yleisöä oli kokoontunut paikalle paljon ja varsinkin Ässien fanikatsomo piti meteliä vahvasti yllä.

Ottelun tuominneella Jari Levosella oli kentällä luistelleista eniten vaikeuksia pysyä kitkaisella alustalla pystyssä, mutta jottei puolueellisuussyytöksiä olisi langeteltu konkarituomarin ylle, hylkäsi hän Ässiltä täysin selvän maalin. Levosella oli aikaa myös huudella yleisölle takaisin.

Ässien puolustusmateriaalin kapeus näkyi hyökkäysvoittoisessa pelissä, kun taas Lukko luotti teräviin vastahyökkäyksiin. Kumpikaan maalivahdeista ei pelannut huippuottelua, mutta miesten puolustukseksi voi todeta, että molemmat maalit olivat osittain ilmassa. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu päättyi Ässien voittoon lukemin 8-7.

» Lähetä palautetta toimitukselle