VGK - SJS 2.00

Ässät ajaa alas kokonaisen yrityksen – taustalla pyörii pieni piiri

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät on myllerryksen keskellä.

Porin Ässien pakka on sekaisin. Yhtiö tiedotti eilen irtisanoneensa toimitusjohtaja Eeva Perttulan. Syyksi ilmoitettiin kuluvan tilikauden suuri taloudellinen tappio. Tänään tiedotettiin kahden hallituksen jäsenen, Mikko Laineen ja Olli Kasken, eronneen yhtiön hallituksesta. Kumpikin istui hallituksessa, kun Perttula palkattiin vuonna 2016. Maakuntalehti Satakunnan Kansa kertoo myös pitkäaikaisen myyntisihteerin Marja Järvisen irtisanoutuneen.

Nyt Ässät on Jatkoajan tietojen mukaan päättänyt ajaa alas vajaa vuosi sitten perustamansa Pata Staff -henkilöstövuokrausyrityksen. Alasajopäätöstä ei ole vielä virallistettu.

Pata Staffin pääasiallista liiketoimintaa oli palveluhenkilöstön vuokraaminen Isomäki Areenassa järjestettäviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Pata Staff Oy:stä omistaa 33 prosenttia Porin Ässät ry, 33 prosenttia HC Ässät Pori Oy ja 34 prosenttia Staffit Oy. Ässät ry hallinnoi jääkiekkoseuran junioritoimintaa ja Ässät Oy Liiga-organisaatiota. Staffit Oy on henkilöstövuokrausyritys, joka on käytännössä tuonut Pata Staffiin sen henkilökunnan. Ässät ry on Ässät Oy:n pääomistaja, joten käytännössä Ässät kokonaisuutena on Pata Staffin pääomistaja.

Pata Staffin on korvaamassa ainakin Ässien Liiga-otteluissa Duunin Oy, joka tekee henkilöstövuorausta HelloFello-brändinsä kautta. Duunin Oy:n puheenjohtaja on HC Porin Ässät Oy:n hallituksen jäsen Harri Vilkuna. Duuninin hallituksen ainoa rivijäsen on Hannu Rytisalo, joka puolestaan on Satoco Oy -nimisen ravintolayhtiön hallituksen ainoa julkiseen kaupparekisteriin ilmoitettu jäsen, varajäsen.

Satoco Oy taas omistaa Porissa ja Harjavallassa toimivan Sato-ravintolan, jolta Porin Ravit Oy ostaa hallinnoimansa raviradan catering-palvelut. Porin Ravit Oy:llä ja Liiga-Ässillä on sama puheenjohtaja, liikemies Janne Ojanen. Henkilöstöpalveluja Porin Ravit Oy ostaa Duunin Oy:ltä.

Liiga-Ässien hallituksen muodostavat tällä hetkellä Ojanen, Vilkuna, Juha Huunanmaa, Ville Majasaari ja Jali Prihti. Yhtiön hallinnollisista ja taloudellisista asioista vastaa Ässät ry:n toiminnanjohtaja Mikael Lehtinen. Lehtinen on Liiga-Ässien hallituksen entinen jäsen. Hänen hallitusvastuunsa päättyi viime vuoden elokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle