Ässille iso menetys − Peter Tiivola käytti ulkomaan optionsa

LIIGA / Uutinen
Peter Tiivola siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille kiekkoilemaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
MM-kisoissakin keväällä esiintynyt hyökkääjä Peter Tiivola jättää Ässät ja suuntaa ulkomaan kaukaloihin.

Peter Tiivola teki helmikuussa Ässien kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen, johon sisältyi optio siirtyä ulkomaille. Nyt 27-vuotias hyökkääjä käytti optionsa ja siirtyy KHL:ään. Porilaisseura saa siirrosta taloudellisen kompensaation ja on aloittanut Tiivolan korvaajan etsimisen.

− Kiitämme Peter Tiivolaa hänen panoksestaan Ässien hyväksi. Hän kasvoi viimeisen kolmen kauden aikana johtavaksi pelaajaksi ja aina maajoukkueeseen asti, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

Tiivola pelasi päättyneellä kaudella Liigassa 37 ottelua ja teki niissä tehot 5+25=30. Kauden aikana hyökkääjä murtautui myös maajoukkueympyröihin tehden A-maajoukkuedebyyttinsä. Tiivola kuului keväällä MM-hopeaa Latvian MM-kilpailuissa saavuttaneeseen leijonajoukkueeseen. Hän esiintyi turnauksessa kahdessa ottelussa.

− Oli kyllä urani vaikein päätös lähteä pois Porista. Täällä on ollut ihan huippu valmennus ja olosuhteet kehittyä pelaajana. Ässistä on tullut minulle erittäin rakas seura ja viimeiset kolme vuotta, jotka olen saanut Porissa viettää, ovat olleet urani parhaita, Tiivola kertoi.

Tiivola on kolmas Ässistä kevään aikana KHL:ään siirtynyt pelaaja. Aiemmin sopimuksen KHL:ään tekivät Dinamo Riikaan siirtynyt Sebastian Wännström sekä Severstal Tšerepovetsiin matkannut Jakob Stenqvist.

» Lähetä palautetta toimitukselle