Ässille NHL-kokemusta takalinjoille − Andreas Borgman Poriin

NHL, SHL / Uutinen
Ässät pääsevät juhlimaan kovaa vahvistusta puolustukseensa.
Kuva © Saana Hakala
Ruotsalaispuolustaja Andreas Borgman siirtyy Porin Ässiin St. Louis Bluesin organisaatiosta. Sopimus on yksivuotinen, mutta sisältää NHL-option joulukuuhun asti.

Ässät tiedotti tiistaina jo toisesta Pohjois-Amerikan vahvistuksestaan viikon sisään, kun ruotsalaispuolustaja Andreas Borgman liittyy porilaisten vahvuuteen. Sopimus kattaa kauden 2020-2021, mutta sisältää NHL-option joulukuuhun saakka.

− Halusimme ison roolin puolustajan, joka pystyy pelaamaan vahvaa peliä kahteen suuntaan ja laadukkaasti sekä ylivoima- että alivoimapeliä, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

- Andreas on vahva, hyvä kamppailija ja kova taistelija puolustuspäässä. Hän lukee peliä hyvin, pystyy rytmittämään peliä ja auttaa meitä hyökkäyspelissä.

Vasemmalta laukova tukholmalainen on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsin SHL:ssä ja Allsvenskanissa, kunnes siirtyi kesällä 2017 Toronto Maple Leafsin organisaatioon. NHL-pelejä kertyi 48 kappaletta tuolla kaudella, ja AHL-pelejä sittemmin 123. Myös maajoukkuepelejä on kertynyt sekä junioreissa että miehissäkin neljä ottelua.

− Tämä on minulle hieno mahdollisuus. Tulen tänne vastuun ja ison roolin vuoksi ja uskon kehittyväni Ässissä. Pelaan kovaa ja annan aina joukkueelle 110 prosenttia ja lisäksi pyrin avaamaan peliä hyvin, Borgman itse kertoo tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle