Ässien koko valmentajakuvio on auki – Petri Karjalaisella ei ole sopimusta vajaan kolmen vuoden päähän

LIIGA / Uutinen
Petri Karjalainen ei tällä tietoa työskentele Ässissä kausilla 2021–2023.
Kuva © Oona Sarajärvi

Hämeen Sanomat uutisoi viime viikolla, että Petri Karjalainen on Ässien päävalmentaja kausille 2021–2023. Jatkoaika siteerasi Hämeen Sanomien kertomaa omassa artikkelissaan.

Jatkoajan nyttemmin saamien tietojen mukaan Karjalainen ei kuitenkaan ainakaan tällä tietoa työskentele Ässissä vuosina 2021–2023. Sopimusta ei ole tehty, eikä osapuolilla ole ollut edes neuvotteluyhteyttä. Karjalainen on kiistänyt asian julkisesti Radio Rockin Total Hockey Forever -radio-ohjelmassa – joskaan julkinen kiistäminen itsessään ei tarkoita, etteikö sopimusta olisi voitu tehdä.

Koska Liiga-kauden 2021–2022 alkuun on aikaa melkein kolme vuotta, on aivan mahdollista, että Karjalainen työskentelee silloin Ässissä. Sellaisesta ei vain ole Jatkoajan tietojen mukaan vielä sovittu eikä edes keskusteltu.

Ässien vuosien 2021–2023 edustusjoukkueen päävalmentajan henkilöllisyys on esillä, koska seura julkaisi toissa viikolla urheilutoimintansa viisivuotisstrategian, jonka osana tiedotettiin, että neuvottelut vuosien 2021–2023 ykköspäävalmentajaehdokkaan kanssa ovat loppusuoralla. Karjalainen on tiettävästi ollut esillä Ässien sisäisissä kaavailuissa, mutta hän ei ole tiedotettu ykkösehdokas, jos pitää paikkansa, että kyseisen henkilön kanssa neuvottelut ovat loppusuoralla.

Ässät kertoi samassa yhteydessä, että ensi ja sitä seuraavan kauden päävalmentaja on Jari Pasanen. Tuo yhtälö kuitenkin peruuntui eilen, koska Pasasella on kevääseen 2020 ulottuva työsopimus tanskalaisseura Fredrikshavn White Hawksin kanssa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuka päävalmentaa Ässien edustusjoukkuetta kausilla 2019–2021 tai kenen kanssa sopimusneuvottelut ovat loppusuoralla kausille 2021–2023.

Kuluvan kauden aloitti Ässien päävalmentajana Mikael Kotkaniemi, jonka Pasi Kaukoranta korvasi toissa viikolla. Kaukorannan on määrä valmentaa joukkuetta kauden loppuun saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle