Ässien hyökkäys täydentyy kahdella uudella kasvolla

LIIGA / Uutinen
Kivelä matkaa Lahdesta Poriin.
Porin Ässät on tehnyt sopimukset Niko Kivelän ja Miro Mäkisen kanssa.

Miro Mäkinen siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Päättyneellä kaudella 22-vuotias keskushyökkääjä kiekkoili TUTOssa ja iski 40 ottelussa tehot 12+9. 

Vantaalaislähtöinen hyökkääjä on pelannut urallaan 208 Mestiksen runkosarja ja-pudotuspeliottelua. Kaudella 2015-2016 hän oli voittamassa sarjan mestaruutta Jukureissa ja seuraavalla kaudella saavutti hopeaa Kiekko-Vantaan miehistössä. 

Mäkisellä on vyöllään myös 10 KHL-ottelua Jokereiden paidasta.

− Hankin Miron aikoinaan Jukureihin. Kyseisestä ryhmästä on tullut aika monta pelaajaa Liigaan ja maajoukkueeseen. Hän pelasi silloisessa Mestiksen huippunipussa sen 60 peliä sentterinä tasaisella tasolla. Se on aina kova juttu junioripelaajalle. Myös Pasi Arvosella ja Mirolla on yhteistä historiaa, kertoi Ässien urheilujohtaja Tommi Kerttula.

− Miro pelasi viime kaudella myös laidassa, mutta me hankimme hänet vahvistamaan lähtökohtaisesti sentterilinjaa. Hän tuo takapainetta sinne osastolle. Tiedämme, mitä saamme joka ilta ja hän sietää myös sitä, että joutuu kamppailemaan jokaisessa treenissä pelipaikastaan.

Pelicansia kolmella edelliskaudella edustaneen Niko Kivelän sopimus Ässien kanssa on 2+1-vuotinen. Sopimuksessa oleva optiovuosi on seuralla.

Päättyneellä kaudella 24-vuotias laitahyökkääjä murtautui Pelicansin vakiomiehistöön ja kokosi 44 ottelussa tehot 12+3. 

− Niko on niitä kavereita, jotka laittavat aina oman egon syrjään yhteisen edun tieltä. Hän on kulkenut kovan prässin läpi Lahdessa viimeisen viiden kauden aikana. Niko on joutunut taistelemaan tilastaan ja paikastaan viime vuodet ja hän ollut vähän Mestis-hississä koko ajan. Uskomme, että pystymme tukemaan ja auttamaan häntä pelin kanssa, kun annamme työrauhaa, Kerttula totesi.

− Nikon luonteessa on paljon rohkeuteen ja aktiivisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän on kova kilpailija, kamppailija ja hän liikkuu hyvin. 11 maalin tekeminen tasakentällisin 12 minuutin keskimääräisellä jääajalla kertoo erikoisosaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle