Ässät vahvistuu kanadalaishyökkääjä Nick Merkleyllä − "Haluan palata takaisin NHL:ään jollakin aikataululla"

LIIGA / Uutinen
Ässät saa vahvistusta Pohjois-Amerikasta.
Kuva © Topi Lainio
Merkley, 23, on pelannut viime kaudet pääosin AHL:ssä. Hänen sopimukseensa sisältyy joulukuun puoliväliin ulottuva NHL-optio. Sopmus kattaa ensi kauden

Nick Merkley saapuu vahvistamaan Ässiä yksivuotisella sopimuksella, porilaisseura tiedottaa. Kanadalainen pelasi viime kauden New Jersey Devilsin organisaatiossa, jossa hän pääsi pelaamaan neljä ottelua NHL:n puolella tehoilla 1+1. AHL:ssä 28 ottelua tuottivat tehopisteet 8+11=19.

Merkleyn sopimukseen sisältyy joulukuun puoliväliin ulottuva NHL-optio. Oikealta laukova 178-senttinen hyökkääjä saapuu Suomeen lähipäivinä ja on pelivalmiudessa karanteeniajan jälkeen.

− Nick on erittäin kilpailullinen ja tavoitteellinen persoona. Hän on positiivinen kaveri, joka tuo energiaa joka vaihtoon. Hän on hyvä kamppailuissa, nopea, ymmärtää pelin erinomaisesti ja hänellä on periksiantamaton luonne. Lisäksi Nick on erinomainen suunnanmuutospelissä ja luomaan tilanteita maalinedustalle sekä kiekollisena että kiekottomana. Hän näkee pelin hyvin, omaa hyvän syöttötaidon, mutta ampuu myös nopeasti pienestä tilasta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Merkley on Arizona Coyotesin ykköskierroksen varaus kesän 2015 varaustilaisuudessa. Hänen NHL-debyyttinsä tapahtui Coyotes-paidassa kaudella 2017−18.

− Haluan palata takaisin NHL:ään jollakin aikataululla ja tiedän, että Ässissä on pelannut loistavia pelaajia, joista on kehittynyt huippuja aina NHL-tasolla asti. Uskon tämän olevan minulle paras reitti takaisin NHL:ään. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan. Pidän itseäni työteliäänä pelaajana. Tykkään kamppailla, mutta haluan myös tehdä peliä ja osallistua aktiivisesti hyökkäyspelaamiseen. Merkley itse sanaili.

- Tähän mennessä urani ehdoton kohokohta on ensimmäinen NHL-maalini. Isäni oli matkustanut Calgarystä otteluun ja hän pääsi näkemään paikan päällä onnistumiseni. Toinen merkittävä hetki oli WHL-liigan mestaruus vuonna 2015, Nick Merkley kertasi tähänastista uraansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle