Ässät vahvistuu NCAA-puolustaja Kasper Kotkansalolla

LIIGA / Uutinen
Kasper Kotkansalo on tuttu näky myös nuorten maajoukkueista.
Bostonin yliopistossa kolme kautta kiekkoillut puolustaja Kasper Kotkansalo on solminut sopimuksen tulevasta kaudesta Ässien kanssa.

Porin Ässät tiedotti maanantaina tehneensä sopimuksen Bostonin yliopistoa NCAA:ssa kolme kautta edustaneen puolustaja Kasper Kotkansalon kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja se on miehen ensimmäinen ammattilaissopimus.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kuvailee Kotkansalon vahvuuksia seuran tiedotteessa seuraavasti:

− Kasper on määrätietoinen kaveri, erittäin urheilullinen ja kilpailullinen. Nuoresta iästään huolimatta hän on johtajatyyppi ja viimeisen päälle joukkuepelaaja. Pelaajana hän on hyvä monella osa-alueella: vahva kamppailija, osaa fyysisen pelin ja kykenee käyttämään raamejaan edukseen. Kova kaveri pelata vastaan sekä blokkaa paljon kiekkoja. Hänellä on hyvä pelinlukutaito ja avauspelaaminen on myös hänen vahvuuksiaan. Hän on sekä persoonana että pelaajana sellainen, jota olemme etsineet.

Koronavirustilanteen vuoksi tilanne Yhdysvalloissa on epävarma, mikä osin johti Kotkansalon valitsemaan Suomeen paluun. Näkemyksiä joukkueesta Kotkansalo kyseli Porissa menneellä kaudella pelanneilta, ja saadut kommentit olivat myönteisiä.

− Koin Ässät parhaana paikkana kehittyä tässä vaiheessa uraani ja he osoittivat kiinnostusta minua kohtaan, minkä koin hyvänä merkkinä. Tavoitteenani on auttaa jengiä voittamaan käyttämällä omia vahvuuksiani. Tosi siisti vuosi edessä, Kotkansalo kommentoi seuran tiedotteessa.

21-vuotias Espoon Bluesin kasvatti pelasi seuran juniorijoukkueissa aina kauteen 2015-2016 saakka, jolloin siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Hän pelasi kauden verran USHL:ssa Sioux Falls Stampedessa, josta matka jatkui Bostonin yliopistoon.

Maajoukkueesta vyöllä on yhdet U18- ja yhdet U20-MM-kisat. U18-kisoista tuli myös mestaruus. Kotkansalo on Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017.

» Lähetä palautetta toimitukselle