Ässät vahvistaa puolustustaan Tšekin maajoukkueeseenkin nousseella Libor Zábranskýlla

LIIGA / Uutinen
Libor Zábranský on pelannut viime kaudet Jukureissa.
Ässät on hankkinut puolustaja Libor Zábranskýn yksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Verneri Hellman jatkaa patapaidassa.

Libor Zábranský, 22, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Porin Ässien kanssa. 

Zábranský on kiekkoillut viimeiset kaksi kautta Mikkelin Jukureissa. Kuluvan kauden aikana Zábranský teki 57 ottelussa tehot 3+12=15. Yhteensä puolustaja on pelannut Liigassa 115 ottelua tehoin 7+25=32.

Zábranskýlla on kokemusta Tšekin A-maajoukkueesta 14 ottelun verran. Hän on edustanut maataan myös U18 ja U20 ikäluokkien MM-kisoissa.

– Libor Zábranskýlla on nuoreksi pelaajaksi jo paljon kokemusta pääsarjoista (Tšekissä ja Suomessa), sekä Tšekin maajoukkueesta, jonka rinkiin hän on kuulunut säännöllisesti. Libor on pystynyt pelaamaan tasaisen laadukkaasti illasta toiseen sekä tekemään tulosta Liigassa kahden edellisen kauden ajan, kommentoi Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen.

Ässät solmivat hiljaittain myös kahden vuoden jatkosopimuksen Verneri Hellmanin kanssa. Hellman on Ässien oma kasvatti ja jatkaa Porissa kaksivuotisella sopimuksella. 

Hellman esiintyi runkosarjassa yhdeksässä ottelussa. Pudotuspeleissä otteluita kertyi kahdeksan. Tehopisteille nuori puolustaja ei päässyt.

– Hellman esitti loppukaudesta ja pudotuspeleissä erittäin kypsää pelaamista nuoresta iästään huolimatta. Oli hienoa seurata ennakkoluulotonta ja rohkeaa tekemistä. Vernerillä on valoisa tulevaisuus jääkiekkoilijana edessä ja paljon potentiaalia kehittyä. Porilaisen juniorikoulun kasvatin jatkaminen Ässien paidassa on hieno juttu, Vuorinen linjasi Hellmanista.

Ässillä on tällä hetkellä sopimukset yhden maalivahdin, viiden puolustajan ja kahdentoista hyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle