Ässät saa oman kasvattinsa takaisin maailmalta − Mika Niemi palaa patapaitaan

LIIGA / Uutinen
Niemi palaa KHL:stä takaisin kasvattajaseuraansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ässien hyökkäys vahvistuu KHL:stä paluun kotikaupunkiinsa tekevällä Mika Niemellä.

Mika Niemi on tehnyt Ässien kanssa yksivuotisen sopimuksen. 32-vuotias keskushyökkääjä edusti kasvattajaseuraansa viimeksi kaudella 2014−2015, jolloin oli joukkueen tehokkain pistemies tehoilla 8+38=46.

− Tunnelmat ovat tällä hetkellä todella innostuneet. Vähän samantyyppiset fiilikset kuin aikanaan, kun odotin ensimmäisiä Liiga-otteluitani. Uskon, että jokaisella muualla pelaavalla porilaisella pelaajalla käy paluu mielessä, toisilla useammin kuin toisilla, Niemi kommentoi.

− Viime kausi oli vaikea ja haluan nauttia taas lätkästä ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin Pori.

Neljä edelliskautta Niemi kiekkoili KHL-joukkue Jokereissa. Viime kaudella hän viimeisteli pelaamissaan 30 ottelussa tehot 2+0=2. 

Liigassa Niemi on edustanut Ässien aiemmin myös Kärppiä. Liiga-otteluita hänellä on vyöllään kaikkiaan 443 kappaletta. Hyökkääjä on esiintynyt urallaan myös Suomen maajoukkuepaidassa.

− Keskustelut Mikan kanssa ovat olleet avoimia ja rehellisiä puolin ja toisin. Mikan taidoista ja pelaamisesta emme tainneet vaihtaa sanaakaan. Kaiken pohjana olivat Mikan halu kehittyä edelleen 32-vuotiaana ja ottaa uusi suunta uralla, kertoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

− Olemme tyytyväisiä, että saimme Mikan joukkueeseen. Tuskin moneen vuoteen on tähän aikaan vuodesta ollut vapaana näin paljon kansainvälisiä otteluita pelannutta kotimaista keskushyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle