Ässät pestasi Jatkoaika-kasvatti Miika Arposen tilastoanalyytikokseen

LIIGA / Uutinen
Miika Arposella on pitkäaikaista kokemusta urheilutoimittamisen saralta.
Kuva © Mika Kylmäniemi
Porin Ässät ottaa askeleen datan ja digitaalisuuden hyödyntämiseen, kun Miika Arponen liittyy seuraan tilastoanalyytikoksi.

Ässät julkaisi uuden urheilustrategiansa viime viikolla ja analyytikon palkkaaminen liittyy tiiviisti tähän.

− Miika Arposen liittyminen Ässiin on strategiamme mukainen investointi tulevaisuuteen. Haluamme panostaa datan ja digitaalisten työkalujen hyödyntämiseen mitä tulee pelin ja pelaajien kehittämiseen, seurantaan ja rekrytointiin. Jatkossa hyödynnämme tilastoanalyyseja ja tuomme dataa päätöksenteon tueksi. Miika tulee tuottamaan ja jalostamaan meille dataa erilaisista tietokannoista, kertoo kehitysjohtaja Tommi Kerttula seuran tiedotteessa.

Arponen on toiminut muun muassa Salibandyliiton ja F-liigan tulospalveluiden pääkehittäjänä sekä tuottaneen yksittäisiä pelaajien tarkkailuun liittyviä raportteja NHL-seuroille. Arponen on toiminut pitkään myös Jatkoajan toimittajana, ja siirtyy omien sanojensa mukaan nyt aidan toiselle puolelle.

− Kymmenisen vuotta on tullut nähtyä jääkiekkomaailmaa journalistin silmin, niin onhan tämä mahdollisuus päästä katsomaan sitä joukkueen sisältä todella mielenkiintoinen, Arponen kommentoi.

Tuore kiinnitys kertoo paikan olleen pitkän ja määrätietoisen työn tulosta.

− Onhan tässä hommia tehty lukemattomia tunteja sen kymmenen vuoden aikana kun olen toimittajana ollut. Kerätty dataa ja kirjoitettu niistä juttuja ja twiittejä. On hienoa, että työlläni ja osaamisellani nähdään arvoa myös siellä jo mainitulla aidan toisella puolella, hän summaa polkuaan tähän pisteeseen.

Arponen kertoo tavanneensa Kerttulan ja viestitelleensä tämän kanssa aiheesta jo muutama vuosi sitten, sekä keskustelleensa analytiikasta ja sen mahdollisuuksista jo pidempään. Työsuhde nousi asialistalle hieman myöhemmin.

− Tommi otti yhteyttä tämän idean tiimoilta vuosi sitten keväällä, ja yhteinen sävel siitä, miten yhteistyö voisi toimia, löytyi nopeasti, Arponen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle