Älykiekkodataa on nähtävillä nyt myös Liigan sivuilla

LIIGA / Uutinen
Älykiekon tuottamat tilastot ovat nyt julkista dataa.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Liiga on tuonut älykiekon tilastoja myös nettisivuilleen. Aiemmin näitä tilastolukemia on nähty vain Telian lähetyksissä ja joidenkin seurojen mobiilisovelluksissa.

Liigan sivuille on viime viikolla ilmestynyt uusia tilastoja. Liiga ei ole tarkemmin kertonut muutoksista, mutta sekä pelaaja- että ottelukohtaisista tilastoista on nyt myös tiedot luistelujen kokonaismääristä ja laukauksien nopeudesta.

Lisäykset pelaajatilastoihin

Koko kauden pelaajatilastoissa on nyt kokonaan uuten kohtanaan luistelu, jossa on pelaajien koko kauden aikana luistelema matka kilometreinä ja keskimääräinen luistelumatka yhdessä ottelussa. Luistelumäärien keskiarvot ovat myös eräkohtaisesti jaettuna, muttei jatkoaikoja ole niissä kuitenkaan erikseen tilastoitu.

Luistelutilastoissa on lisäksi huippunopeus, joka olettavasti on pelaajalle koko kauden aikana mitattu suurin nopeus.

Pelaajien laukaustilastoihin on tuttujen laukausmäärien ja -prosenttien lisäksi lisätty myös pelaajan kauden kovin laukaus.

Ottelutilastojen muutokset

Otteluseurantasivuilla on nyt molempien joukkueiden nopein luistelija. Laukaisutilastoihin puolestaan on lisätty joukkueen kovin laukaus. Nämä tiedot näyttävät päivittyvän ottelun kuluessa.

Ottelun päätyttyä pelaajien tilastoissa on aiempien pisteiden, peliaikojen ynnä muiden lisäksi nyt myös pelaajan ottelussa luistelema matka metreinä.

Vaikka kausitilastoissa luistelumatkat on eritelty myös eräkohtaisesti, niitä ei kuitenkaan näytetä ottelutilastoissa samalla tarkkuudella. Sama käytäntö Liigan tilastoissahan on myös esimerkiksi yli- ja alivoima-aikojen suhteen, sillä on tarjolla vain koko kauden lukemat eikä tarkkoja ottelukohtaisia tietoja löydy lainkaan.

Älykiekon kertomia luistelujen kokonaismääriä ja laukausten nopeuksia on esitelty nyt myös Liiga-otteluiden aikana joka erässä hallien videotauluilla. Videotauluilla on näytetty ottelun kärkiviisikot kummastakin kategoriasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle