Ässät pidensi Marttisen sopimusta – Savinainen suuntaa KHL:ään

LIIGA / Uutinen
Jyri Marttinen pysyy tukevasti Porissa seuraavat kolme vuotta.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
SM-kultaa viime keväänä juhlinut Ässät on pidentänyt puolustaja Jyri Marttisen sopimusta kahdella vuodella. Samalla porilaisseura ilmoitti hyökkääjä Veli-Matti Savinaisen siirtyvän KHL:ään.

Ässien takalinjoilla suureen rooliin kultajuhliin päättyneellä männäsesongilla kohonnut Jyri Marttinen on pidentänyt sopimustaan porilaisseuran kanssa kahdella vuodella. Sen myötä 30-vuotias puolustaja jatkaa patapaidassa aina kevääseen 2016 asti.

Mestaruuden ratkaisseen osuman nimiinsä kirjanneen Marttisen jatkaminen Ässien takalinjoilla on niin seurajohdon kuin valmennuksenkin mieleen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Marttisen panokseen pudotuspeleissä. Hän oli iso palanen kultamitalijoukkuetta, toteaa Ässien urheilujohtaja Mika Toivola.

– Uusi valmennusjohto toivoi pitkää kiinnitystä ja Marttinen on iso osa joukkueen tulevaa puolustajarunkoa, jonka varaan on hyvä rakentaa joukkuetta.

Marttisen jatkosopimuksen vastapainoksi Ässät ilmoitti purkaneensa hyökkääjä Veli-Matti Savinaisen alkavaa kautta 2013–2014 käsittäneen pelaajasopimuksen. Savinainen, 27, siirtyy KHL:ään, eivätkä porilaiset halunneet asettua poikkiteloin asian suhteen.

– Emme halunneet olla esteenä, kun pelaaja sai elämänsä tilaisuuden. Toivotamme Veli-Matille onnea ja menestystä uusien haasteiden parissa. Toivomme myös, että hänen ja Ässien tiet vielä joskus kohtaavat, Toivola kommentoi.

Savinaisen lähdön seurauksena Ässien alkavan kauden joukkueen rakennuskuviot saivat uudenlaisen suunnan.

– Ainakin kaksi laitahyökkääjää hankitaan ennen runkosarjan alkua, Toivola paaluttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle