Ässät löysi etsimänsä

LIIGA / Uutinen
Punapaita on Groulx'lle jo ennestään tuttu.
Kuva © Getty Images
Hallitseva Suomen mestari Porin Ässät on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen nikkaripuolustaja Danny Groulx’n kanssa.

Pelaajamarkkinoita Colby Cohenin lähdön jälkeen kissojen ja koirien kanssa haravoinut Ässät on löytänyt etsimänsä. Cohenin jättämiin saappaisiin hyppää viime kaudella kahdessa eri AHL-joukkueessa, Worcester Sharksissa ja Chicago Wolvesissa, yhteensä 46 ottelua pelannut ja niissä tehot 6+16 tekaissut kokenut 32-vuotias kanadalaispuolustaja Danny Groulx.

Tähänastisella urallaan vajaat 550 AHL-koitosta tahkonnut Groulx valittiin kauden 2009–2010 päätteeksi AHL:n arvokkaimmaksi puolustajaksi sekä sarjan tähdistökentälliseen 80 ottelussa syntyneiden 66 (14+52) tehopisteen siivittämänä.

Pohjois-Amerikan kaukaloiden koluamisen lisäksi Groulx'n vyöltä löytyy kokemusta Saksan pääsarjasta Kassel Huskiesin riveistä kaudelta 2005–2006 sekä kolmen eri KHL-joukkueen – Torpedo Nižni Novgorodin, Minskin Dinamon ja Jugra Hanti-Mansijskin – sotisovista kausilta 2010–2012.

Ässien urheilujohtaja Mika Toivola on tyytyväinen Groulx'n saamisesta joukkueeseen.

− Groulx osaa pelata kovaa ja tykkää hyökätä paljon. Hän tuo lisää variaatioita ylivoimapeliimme ja pystyy pelaamaan isoja minuutteja, urheilujohtaja Toivola kertoo.

− Groulx on vähän pieni, mutta erittäin vahva jässikkä. Hän laukoo hyvin, antaa nopeita syöttöjä ja luistelee taitavasti. Pelaajana mies on parhaassa iässä.

Taloudellisesti Groulx'n hankinnasta ei tule Ässille ongelmia.

− Budjettia ei ylitetä, vaan käytämme häneen Amerikkaan palanneesta Cohenista jääneet rahat, Toivola sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle