Vihellyksen jälkeen: Satumaisille tarinoille satumaiset päätökset

LIIGA / Podcast
Kiitos Perrin, kiitos kuuntelijat!
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Viimeisessä Vihellyksen jälkeen -podcastissa muistellaan HPK:n kultajuhliin päättyneen liigakauden 2018-19 satoa ja tuodaan esiin mieleenpainuvia aiheita niin hyvässä kuin huonossakin valossa. Kokenut kanadalainen nostetaan vielä lopuksi ansaitsemalleen jalustalle.

Vihellyksen jälkeen -kaksikko Lassi Seppä ja Niko Björksten ovat tehneet liiga-aiheista podcastiaan marraskuusta 2015 asti, ja nyt on tullut viimeisen jakson aika. Kauden 2018-19 muistelujaksossa käydään läpi niin positiivisia kuin negatiivisempiakin teemoja päättyneeltä sesongilta.

Kauden mieleenpainuvimmat tarinat, top 3

1. HPK:n satumainen mestaruus

Seppä: Kun kaadat TPS:n, Tapparan ja Kärpät, niin ei jää jossiteltavaa. On ihan sama, kenen maila osui mihinkin. Mestaruus on hämeenlinnalaisille ansaittu."

Björksten: Kärpät eivät pystyneet vastaamaan HPK:n peliin, joten he päättivät puolustaa. Ei olisi tullut seitsemättä peliä, jos Kärpät ei olisi tehnyt taktista muutosta."

2. Ben Bloodin muodonmuutos

Seppä: Blood on valmentajan unelmapelaaja, mutta paljon riippuu siitä, mikä se valmentajan unelma on."

Björksten: "Saapui kaljaliigasta Suomen ykkösliigaan ottamaan ykköspakin roolin mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa"

3. Kärpät hurja kausi

Seppä: "Diggaan valtavasti sitä, miten Mikko Manner käsitteli kauden aikana Kärppien valtavaa ennakkosuosikin asemaa pehmeiden arvojen retoriikalla"

Björksten: "Kärppien 11 runkosarjatappiosta monet taisivat tulle jo runkosarjan lopulla voiton varmistumisen jälkeen."

Kauden mieleenpainuvimmat tarinat, flop 3

1. Kurinpito ja videotarkistukset

Seppä: "Pitää antaa kauden lopun hyvästä viestinnästä ja virheiden myöntämisestä iso peukku Jyri Rönnille."

Björksten: "Maalivahtien estäminen korostui pudotuspeleissä. Siinä mentiin sääntökirjan mukaan, mutta kyse on siitä, mitä siellä sääntökirjassa lukee."

2. TPS

Seppä: "Vähän tuntuu siltä, että Kalle Kaskinen menetti pukukopin."

Björksten: "Parhaimmat pelit tulivat silloin, kun parhaat pelaajat, kuten Oula Palve ja Ilari Filppula olivat poissa."

3. Ässien synkkä taival

Seppä: "Kannattajat eivät hylänneet joukkuetta, ja hallissa kävi jonkun verran jengiä katsomassa pelejä läpi kauden."

Björksten: "Tämä on varmasti sellainen kausi, mikä Porissa halutaan mahdollisimman nopeasti unohtaa. Toisaalta, ei kannata ihan kokonaan unohtaa, sillä tästä voi oppiakin paljon."

Erityinen hetki liigakaudella 2018-19: Eric Perrinin uran päättyminen.

Seppä: Se kertoo pelaajasta paljon, jos hän haastattelutilanteissa katsoo vastatessaan kysymyksiin koko ajan silmiin."

Björksten: Tämä ei vaadi sanoja. Kaikki tietävät sen merkityksen, mikä tällä hienolla pelaajalla ja ihmisellä on ollut suomalaiselle kiekolle.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle