Vihellyksen jälkeen: Maajoukkuevelhot kohtaavat Liiga-finaaleissa − Keskittyykö Jussi Jokinen makoilun sijaan pelaamiseen?

LIIGA / Podcast
Manner ja Pennanen kuuluvat Leijonien valmennusryhmään.
Kuva © Emil Hansson & Aleksi Manninen
Kärpät ja HPK selvittivät tiensä Liigan finaaleihin. Maajoukkueenkin valmennusryhmään kuuluvat päävalmentajat pitävät huolen siitä, että sarjasta tulee yleisöystävällinen. Mutta mitä mieltä Vihellyksen jälkeen -podcast on tulevasta Suomen mestarista?

Liigassa pelataan perjantaina pois alta pronssiottelu, jonka jälkeen jäljellä on kutkuttava finaalisarja Kärppien ja HPK:n välillä. Vihellyksen jälkeen -podcastin toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat joukkueiden voimasuhteita.

Sekä Kärppien päävalmentaja Mikko Manner että HPK:n luotsi Antti Pennanen kuuluvat Jukka Jalosen valmennustiimiin Suomen miesten maajoukkueessa. On mielenkiintoista nähdä, miten valmentajien tuttuus toisilleen näyttäytyy kentällä.

Kärpiltä sekä Rasmus Kupari että Aleksi Heponiemi olivat pudotuspelien alussa varsin hiljaisia, mutta kumpikin nuori hyökkääjä on saanut onnistumisia aikaan.

− Toisaalta Oskar Osala siirrettiin nelosen sentteriksi. En tiedä löytääkö hän mestarillisen roolinsa sieltä, Seppä tuumii.

Jussi Jokisen edesottamuksiin erityisesti Björkstenillä on väkevä näkemys.

− Filmaamisen on loputtava. Korkea maila osui naamaan, mutta ei pidä jäädä makaamaan, jos pääset ylös. Ei Jokinen naamallaan luistele.

Björksten kehottaa Jokista olemaan luistelematta naamallaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

HPK:n aloittaminen on ollut loistavalla tasolla läpi kevään. Kärpillä tuo pelin osa-alue hajaantuu enemmän.

− HPK:lla kaikki neljä yli 100 kertaa pudotuspeleissä aloittanutta jätkää ovat suorittaneet yli 50% teholla, Seppä täsmentää.

Molemmilla joukkueilla on maalivahtiosasto Veini Vehviläisen ja Emil Larmin myötä enemmän kuin kunnossa, mutta entä puolustuskalusto?

− Mekin olemme arvostelleet pakkiparia Markus Niemeläinen − Miro Karjalainen ja kaksikko on pelannut enemmän kuin hyvin, muistuttaa Björksten joukkueiden peräpäiden erinomaisuuksista ja voimasuhteista.

Seuraa heitä

Kärpät: Oskar Osala

HPK: Eetu Tuulola

Sepän arvioi lopputuloksesta: 4−3, Suomen mestaruus Kärpille

Björkstenin arvio lopputuloksesta: 4−3, Suomen mestaruus Kärpille

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle