Vihellyksen jälkeen: Kärppien superjunnujen herättävä kauneusunilta − HPK on kuin välierien FC Barcelona yhdellä merkittävällä erolla

LIIGA / Podcast
Quincey tulee olemaan HIFK:n tärkein puolustaja. Heponiemen on Kuparin kanssa herättävä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Liigan kevään kliimaksi lähenee ja Vihellyksen jälkeen -podcast pureutuu tällä kertaa välieräsarjojen ihmeelliseen maailmaan. Ovatko Kärpät ja Tappara haastettavissa? Vastaus löytyy kenties jalkapalloviheriöiltä tutusta taktiikasta.

Puolivälierät eivät menneet Vihellyksen jälkeen -toimittajilta Lassi Sepältä ja Niko Björksteniltä omien arvioidensa valossa kovin ruusuisesti. Erityisesti Björksten kunnostautui hutien ampumisessa.

− Sinun osaltasihan homma meni vähän sillä tavalla, että sait ne väärin, mitä oli mahdollista saada väärin, Seppä sivaltaa.

Björksten puolustautuu, että olisi kaksi muutakin sarjaa voinut mennä väärin. Kärpät ja Tappara selvittivät kuitenkin vankkoina ennakkosuosikkeina paikkansa välierissä. Seurakseen he saivat HIFK:n ja HPK:n.

Runkosarjan oululaisvoittaja kohtaa Helsingin punapaitaisen joukkueen, kun taas kirvesrinnat mittelevät paremmuudesta hämeenlinnalaisryhmää vastaan.

Kärpät−HIFK (01.30)

Ilves antoi Kärpille niin kova haasteen kuin suoraan neljässä pelissä häviämällä voi antaa. Oululaiset tekivät vaadittavan edetäkseen välieriin.

− Kun katsoo tuloksen taakse, ei Kärpät ollut vielä lähelläkään omaa parastaan, Björksten tietää.

HIFK:n ylivoimatekeminen herättää helsinkiläisittäin huolta Kärppien musertavan alivoiman edessä. Teemu Kivihalme rokotti tupsukorvia kahdesti alivoimaisena.

− HIFK löysi sen, mikä Pelicans-sarjan alussa meni yli. Oikeanlainen tunne yhdistettynä tuohon materiaaliin kestää vertailun vastustajaan.

Seuraa heitä -pelaajat

Kärpät: Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari

HIFK: Kyle Quincey

Sepän veikkaus: 4−2, Kärpät jatkoon

Björkstenin veikkaus: 4−2, Kärpät jatkoon.

Tappara-HPK (15.28)

Tapparan ja HPK:n sarjasta on odotettavissa taktisen pelin jännitysnäytelmää. Toimittajakaksikko löysi repertuaaristaan jalkapallovertauksen.

− Tiedän, että olet kova FC Barcelonan mies ja tykkäät siitä tiki-takasta. He pitävät pelistä 85% palloa ja voittavat. Tässä sarjassa pelivälineen hallinta ei ole ennakkosuosikki Tapparalla, Seppä uumoilee.

Seppä ja Björksten nostavat esiin keskikaistan tärkeyden. Tapparalla on käyttämätöntä potentiaalia enemmän.

− Sellainen tilastofakta yllätti itseni, että Tappara on ollut erittäin huono aloituksissa. Juhani Jasu on ainut, joka on voittanut yli puolet aloituksistaan, Björksten lataa.

Seuraa heitä -pelaajat

Tappara: Ben Blood

HPK: Jere Innala

Sepän veikkaus: Se, kummalla on kolmen ottelun jälkeen enemmän voittoja, jatkaa finaaleihin.

Björkstenin veikkaus: 4−2, Tappara jatkoon
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle